Kviečiame rašyti MAŽYLIO PRIMAITINIMO DIENORAŠTĮ! Blogerių laukia NUK ir Huggies dovanėlės!

Kviečiame rašyti MAŽYLIO PRIMAITINIMO DIENORAŠTĮ! Blogerių laukia NUK ir Huggies dovanėlės!

10. Jun 2014, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vasarą Mamyčių klubas pradeda naują projektą!

Jei Tavo mažylis jau pradėjo gauti papildomo kieto maisto be mamytės pienelio ar mišinukų, kviečiame rašyti vaiko papildomo maitinimo dienoraštį. 

Pagal Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas, sveikam mažyliui papildomo maistelio patartina duoti nuo šešių mėnesių (kai kuriais atvejais - nuo penkių).

Tad jei Tavo mažylis jau pradėjo gauti papildomo kieto maistelio, laukiame tavo dienoraščio Mamyčių klube! 

Ko laukiame iš jūsų?

Kiekviena mamytė, nusprendusi vesti vaikučio nuo 6 iki 12 mėnesių amžiaus primaitinimo dienoraštį, kas savaitę aprašo, ką naujo mažylis išbandė, kaip sekėsi ragauti naujus produktus, kokia vaikučio reakcija į naują maistelį ir pan.

Prie blogo laukiame, žinoma, ir mažylio nuotraukų.

Specialisto konsultacija

Jei turėsite klausimų apie papildomą maitinimą - drąsiai juos rašykite redakcijos el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

Nuo ko vaikučio primaitinimas turi prasidėti, kas rekomenduojama kiekvieną mėnesį iki pat, kol vaikučiui sukaks metukai, ir pan. - visa tai sužinosite Mamyčių klube šio projekto metu.

Projektas truks tiek, kiek jūs rašysite savo blogus!

Ieškome 4-5 projekto dalyvių, pasiryžusių kas savaitę rašyti vaikučio primaitinimo dienoraštį!

Jei augini mažylį, kuriam šiuo metu 5-6 mėn., 7 mėn., ar 8 mėn. - parašyk KOMENTARUOSE, kodėl nori dalyvauti projekte, pagalvok, ar atrasi laiko kiekvieną savaitę pasidalinti savo dienoraščiu su mumis. Projekto dalyves atrinksime iki rytojaus, antradienio, vakaro.

 DOVANOS

Kiekviena projekto dalyvė gaus štai tokių dovanų

NUK First Choice mokomasis buteliukas

20140603123713-81250.jpg

Jei didesnis vaikutis -

NUK Easy learning Cup mokomasis puodelis

20140603124750-55747.jpg

NUK Easy Learning stalo įrankių rinkinys

20140609135631-29965.jpg

NUK EASY LEARNING stalo įrankių rinkinys – puiki pagalba žengiant pirmuosius primaitinimo žingsnius.

   - Ypatingai maža šakutė ir šaukštelis pritaikyti mažai burnytei.
    -Ergonomiškomis ir neslystančiomis, gauburėliais nusagstytomis rankenomis, kurias ne tik patogu laikyti, bet ir stimuliuojami vaiko lietimo pojūčiai.
    -Suapvalintais kraštais ir dantukais, kad būtų kuo saugiau
    -Pagaminta iš aukštos kokybės plastiko, tinkančio naudoti indaplovėje
    -Tinka naudoti kartu su NUK EASY LEARNING indais
    -Vaikams nuo 8 mėn.

Visi NUK EASY LEARNING gaminiai papildo vienas kitą ir padeda vaikui vystytis.

www.nuk-baby.lt

 Į dovanų krepšelį įkris ir Huggies drėgnos servetėlės!

20140609140452-13625.jpg

 

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 10. Jun 2014, 17:04 Mutter

Nesutinku - labai įdomu 😀 nes jei rašo ir dalinasi mintimis tos, kurios tikrai nori - tai labai jaučiasi ir viskas nuoširdu ir įdomu. Tačiau labai skatinu pradėti dalintis patirtimi ir kitas mamytes, pradžioje visoms nedrąsu, bet po to viskas įsivažiuoja, tiesa 😀

10. Jun 2014, 16:16 pypse

apskritai laikas šis sakyčiau nepalankiausias primaitinimui: nuo rudens daržovių jau nebelikę, o šviežių dar nėr. Man gydyt. patarė pradėt nuo daržovių, nors šviežių dar nėra, svarbu rinktis lietuviškas, kad kuo mažiau nitratų būtų, sakė ir šaldytos neva neblogai. Aš pradėjau nuo bulvės, lietuviškos, iš prekybcentrio, nes turgeliais apskritai nepasitikiu, vėliau draugė dar nuo savo vaikučio atidavė likusios šaldytos cukinijos, savo augintos, šiandien pridėjau morką. Kiek skaitinėjau apie primaitinimą, daugiausiai pediatrai pataria pradėt nuo daržovių.
Mano mažiukas, pvz., avižom įtariu alergiškas - sprendžiu pagal tai, ką valgau pati maitindama.

10. Jun 2014, 16:06 Eglė Mamyciuklubas.lt

Nebeįdomu jau, tos pačios ir tos pačios, nepasotinamos rašytojos 😀 😀 😀

Gerda_M Gerda_M 10. Jun 2014, 15:47

pypse, zylutee, įsiterpsiu į primaitinimų temą - jei teks man rašyti apie tai, parašysiu plačiau. Man labai patinka mano Godytės daktarė - viskas sklandžiai ir nuosekliai su primaitinimu.
Nuo 4 mėnesių pradėjom valgyti grūdus - avižų košytes, 4 grūdų, man asmeniškai labai patinka gaminti Godytei "Mamuko košes" - ten įvairios košių asorti - tokių skanių aš nemoku paruošti, todėl man jos labai praverčia. Tokią košę reikėjo visą mėnesį valgyti vieną kartą per dieną (kiti kartai - mišinys).
Nuo 5 mėnesių - daržovės. Pradėjom nuo bulvės, tada morka, vėliau moliūgas ir kelių daržovių asorti - bulvė ir morka, bulvė ir kalafioras ar pan.
Nuo 6 mėnesių ėmiau virti mėsytę - daktarė patarė virti kiaulienos išpjovą (vienam kartui - 50 gr. dydis kaip degtukų dėžutės), jautienos liežuvį, veršieną. Su mėsytėm nelabai draugaujam, tai bandysiu duoti tyreles su mėsa - tiesa, ten vos 10% mėsytės, nėra jos per daugiausiai, tačiau paragauti galima.
Taip pat dabar po krikšynų pradėsim valgyti natūralų ekologišką jogurtą, arbatinius džiuvėsius ir po braškytę - ją reikia trinti per sietelį, kad nebūtų sėklyčių, kurios gali alergizuoti. Taip man patarė daktarė, tuo mes ir vadovaujamės 😀

pypse pypse 10. Jun 2014, 14:37 Zylutee

Tai nuo ko pradetum? Bulves sviezios ner dar... avizu koses tada?

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 10. Jun 2014, 10:18

Ar čia pasisakė jau visos mamytės, norinčios dalyvauti šiame projekte? 😀 Rašykite iki šio vakaro, o ryt ryte paskelbsiu!

pypse pypse 09. Jun 2014, 16:21 Mama Vaida

A nu matai, tas šluojame viską tai maniau jau ir kokį šašlą valgo 😀

O kokią mėsą ketinu duot?

09. Jun 2014, 15:18

Primaitinti Adomuką košytėmis pradėjau lygiai 5 mėn. dėl per mažai priaugto svorio. Kol kas tik antra savaitė ragaujame daržoves. Stengiuosi šį procesą atlikti pagal visas rekomendacijas ir taisykles, nuosekliai, po truputį, tiksliai. Tokia jau aš, mėgstu tvarką! 😀
Nuo pirmo košės šaukšto Adomukas valgo pakankamai noriai, bet visko būna: tenka ir padainuoti, ir pačiam šaukštelį duoti ir net katiną į pagalbą pasitelkti.
Kol kas mano artimiausias tikslas - per mėnesį kuo daugiau gramų mažiukui užauginti 😀 Nuo 6 mėn. pradėsime ragauti vaisius. Tad prasidės dar vienas naujas etapas. Taip pat domiuosi pusmetinuko mokymu gerti nebe iš žinduko.
Labai įdomu būtų sudalyvaut projekte, nes dabar visas mūsų gyvenimas sukasi apie augimą, primaitinimą, žaidimus ir krikštynas. O man taip patinka pasakoti, kad net apie dviejų daržovių košę turėčiau ką pasakyti! 😀

pypse pypse 09. Jun 2014, 14:55 Mama Vaida

Vaida, bet ar iš tiesų gerai viską šluoti į tą burnytę? Apelsinai Ispanijoje gal kitokie... aišku sakysime kad nieko gi nenutiko.
Tu tareisi su kuom nors dėl primaitinimo?

pypse pypse 09. Jun 2014, 14:52

O mes su Hubiu mėgaujamės paskutiniu vien tik pienišku mėnesiu. į šiandienos darbų sąrašą įtraukiau pasidomėjimą apie pirmuosius kąsniukus kitokio maistelio nei mamos pienas.nauji pirmi kartai laukia jau po dviejų savaičių.

Net neįsivaizduoju nuo ko pradėti. Mano daržiuky gražiausiai atrodo žemuogė. Tikrai naminė ale ekologiška. Dar ir labai vitaminų pilna. O jeigu tai būtų ji?

Iš tiesų kai dar nėra šviežios bulvės ir morkos, gal geriau pradėt nuo kruopyčIų?

Gerda_M Gerda_M 09. Jun 2014, 14:38

mano Godytei 6 mėnesiai. Šiuo metu maitinamės mišiniu ir valgome kruopas, daržoves bei mėsytę. Tuoj pradėsime ragauti jogurtą ir džiuvėsėlius - papasakoti tikrai yra ką 😀