Dinaminė mankšta stiprina kūdikių psichomotoriką

Dinaminė mankšta stiprina kūdikių psichomotoriką

17. Nov 2011, 08:00

Neretai su dinamine mankšta iš arčiau nesusipažinę tėveliai teigia, kad tai ekstremalūs pratimai mankštinant kūdikį. Ar tikrai tai pavojinga, o gal visgi naudinga, jei mankšta atliekama su specialistų priežiūra?

 

Pasak žymaus gydytojo Romualdo Šemetos, dinaminės mankštos metu vaikams jokio krūvio nėra, atliekami ir kartojami tie patys pratimai – švytavimai ir posūkiai. Įrodyta, kad ankstyvas vaikučio mankštinimasis turi teigiamos įtakos jo proto vystymuisi. 

 

Pratimai išties nesudėtingi, tačiau tam, kad atliktum juos tinkamai ir teisingai, reikia mokytis, ir tai daryti su specialistų priežiūra.

 

"Patys to nepraktikuokite namie, nes reikalinga kontrolė. Juk kūdkiio sąnariukai labai silpni, jeigu ne taip pasuksite ar per staigų judesį atliksite, galite pakenkti mažyliui. Pirmiausia, neturi būti jokio kratymo, čia tik švytavimai ir posūkiai" , - aiškino R.Šemeta.

  

Gydytojas rekomenduoja ryte mamai šią mankštelę atlikti kūdikiui, o vakare leisti tėčiui pasimankštinti su kūdikiu, juk jis visą dieną nebuvo namie, tegu pratinasi labiau kūdikį pažinti ir užmegzti ryšį.

 

"Su Vytauto Didžiojo universiteto psichologais pagal tam specialią metodiką lyginome 3-4 mėnesių vaikus, kurie dalyvauja dinaminėje mankštoje, su tais, kurie nėra mankštinti. Pastebėjome, jog mankštoje dalyvaujantys mažyliai pagal savo psichomotorinį vystymąsi gerokai lenkia kitus savo bendraamžius", - pasakojo gydytojas. 

 

 

Kokia dinaminės mankštos nauda:

 

-mankštinami sąnariukai – traumų proflaktika

-stiprinamas vestibiuliarinis aparatas

-po mankštos - geresnis miegas

-geriau vystosi psichomotorika

-anksčiau vaikas pradeda reaguoti į pasaulį nei kiti jo bendraamžiai

-labiau koordintuoti judesiai

-ypač rekomenduojama tiems kūdikiams, kurie turi padidintą raumenų tonusą.

 

 

O jūs esate už ar prieš dinaminę mankštą? 

 

17. Nov 2011, 15:29

musu tevelis kiek viena diena daro tokia mankstele 😀 mums patare masaziste musu,kai lankiem masaziukus del padidejusio tonuso 😀