DISKUSIJA: Į darželį - su sauskelnėmis ar be jų?

DISKUSIJA: Į darželį - su sauskelnėmis ar be jų?

28. Aug 2015, 12:23 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mama Marija, leidžianti nuo rudens sūnų į darželį, nori padiskutuoti - kaip geriau išleisti vaiką į darželį - su sauskelnėmis ar be jų?

Jos sūneliui - beveik dveji, tad mano, kad sauskelnės tokio amžiaus vaikučiui yra normalus dalykas. Tad vesdama sūnų į darželį kartu įdės auklėtojoms ir visą pakuotę sauskelnių. Tačiau kaip auklėtojos į tai reaguos, neaišku.

Marija labai tikisi, kad darželyje vaikas greičiau išmoks sėdėti ant puoduko nei namie. Nes anot jos, buvo keli bandymai, buvo nupirkti net du gražiausi puodukai, tačiau viskas veltui - sūnus net norėjo pažiūrėti į tą pusę.

Ką jūs apie tai manote? Ar jūsų vaikučiai, kurie šiemet eis į lopšelį-darželį, jau priprato prie puoduko? Ar visgi nusinešite sauskelnių?

Padiskutuokime...

Natele Natele 29. Aug 2015, 21:55

Aš irgi, kol sūnų auginau buvau tokios pačios nuomonės, bet su dukryte niekas nepasiteisino, kol noras neatsirado jai pačiai... O abu vienodai sodinti ant puoduko pradėjau nuo tada, kai pradėjo sėdėt, laikydavau be sauskelnių, su visokiom atprastukėm ir t.t., kad pajustų šlapumą ir pan., bet dukrytė ant puoduko tik sėdėdavo ir tiek - be rezultato, šlapios ir nr tik kelnės jai irgi vienodai švietė... Sūnus jau pats pradėjo prašytis ant puoduko 1m. 2mėn. , o dukrytė, deja, tik 2m.3mėn., kai staigiai užėjo noras naudotis puoduku ir tualetu - ir beveik iš karto be balučių, nes pamenu, kad ir kelionėj su ja tą pirmąjį mėnesį mes tikrai jokių problemų neturėjom - vis pasiprašydavo.

29. Aug 2015, 09:46

Na o man atrodo kad dvimetukas jau pakankamai didelis atsisakyti sauskelniu. Mano abu vaikai y darzely pradejo keliaut nuo dvieju metu be sauskelniu. Zinojau kad reiks y darzely tai pratinau ir viena ir kita nuo pusantru metuku ir aciu dievui viskas sekesi puikiai tiek su vienu tiek su kitu. Manau cia mama turetu labiau pasistengti ir mazylis tikrai gali ismokti iki antrojo gimtadienio.

floryte floryte 29. Aug 2015, 09:39

Mūsu dukrytės būsima auklėtoja minėjo, kad į dvimetukų grupę iš penkiolikos mažyliu tik du, trys draugauja su puoduku, o visi kiti - dar su sauskelnėmis. Net neabejoju, jog ir mano dukrytei dar bus balučių, nors ji jau neblogai draugauja su puoduku. Kartais užsižaidusi pamiršta...

Natele Natele 28. Aug 2015, 20:53

Mano abu iškeliavo į lopšiuką truputį virš 2-jų metukų, jau draugaudami su puoduku. Bet grupėje tikrai didelė dalis vaikučių dar buvo su sauskelnėm - pratindavo šeimininkutė su auklėtojom pagal galimybes būt be sauskelnių, bet balučių tai pasitaikydavo 😀.

Natele Natele 28. Aug 2015, 20:51

NOrmalu į lopšiuką keliauti su sauskelnėm, bet į darželio trimečių grupę - jau nelabai 😀.