DISKUSIJA: Ką duodate mažyliui pusryčiams ir vakarienei?

DISKUSIJA: Ką duodate mažyliui pusryčiams ir vakarienei?

12. Nov 2014, 09:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Ar vaikas pusryčiams turi valgyti dešrelę, sumuštinį ar avižinę košę? O ką tada vakarienei? Šiuo klausimu nori padiskutuoti mama Sonata.

Gal galėtų kas nors mus pakonsultuoti šia tema. Mano sūneliui tuoj bus 11 mėnesių. Vis dažniau išgirstu, kad metukų sulaukęs vaikutis turi valgyti nuo bendro stalo.

Kalbėjau su keliomis mamytėmis, kurios sakė jau pradėjusios duoti vaikučiui pusryčiams pienišką dešrelę. Tai, kad pietums vaikas turi gauti mėsos, aišku visiems. Bet kaip su pusryčiais ir vakariene?

Ar vaikas pusryčiams turi valgyti dešrelę, sumuštinį, o gal avižinę košę? Ką tada duoti vakarienei? 

Norėčiau duoti kokią nors košytę, paskanintą sviestu, bet mažylis netoleruoja laktozės. Tad lieka tik paprasta košė su tyrele. Ar reikėtų įvesti vakarienei kokių naujovių?

Ką jūs dažniausiai siūlote vaikučiui pusryčiams? O ką vakarienei?

tifer tifer 13. Nov 2014, 09:46

pusryčiams dažniausiai įvairios košės,omletas,savaitgaliais blynai😀 o vakarienei karšti sumuštinukai,pieniškos sriubos,varškėtukai

motinysteveza motinysteveza 12. Nov 2014, 19:17

vyresnėlei prieš mokyklą: sumuštiniai su avokadu, cukinija ar pomidoru (tik visai neseniai jie baigėsi)+putpelės kiaušinukai. arba persimonas.
mažėlėms (7 mėn ir 3m.) dažniausiai lęšių ar grikių košė su moliūgų aliejumi. visas košes skaninu tik nerafinuotais šalto spaudimo aliejais (kiti mėgstami abrikosų kauliukų, kanapių) nes jie nepalyginamai vertingesni nei tarkim sviestas.
vakare dažnai verdu tiesiog trintą daržovių sriubą su skrebučiais, nes mažiausioji valgo daržovių košę arba vaisinę tyrelę (sublenderiuoju obuolį, bananą, kartais truputį persimono). Arba užtepėlę gaminu su juoda duona, dažniausiai humusą (savaip).
retkarčiais pieno produktai - varškėtukai su grietine ar jogurtas. bet tikrai pakankamai retai. nepamenu, kada paskutinį kartą valgėm 😀
blynai ir pas mus savaitgaliais 😀
maniškės pieniškų dešrelių yra gavusios pas močiutę 😀

12. Nov 2014, 15:49 pypse

kuskusą dar bandžiau su triušiena pietums, liuks gavosi! 😀 maniškis tai visko nori ir aišku to, ką mes valgom, tad visada reik apgalvoti, ką gaminti, susuderinti valgymo laiką, kad mes tarkim pietaujam ir jis tada košę valgo. Na o blynų dar neragavom, bet kalėdų seniui jau parašėm laišką, norim blynų keptuvės 😀 kad be riebalų išeitų kepti 😀

12. Nov 2014, 15:43

Mums 10mėn. pusrytukams valgome natūralų jogurtą su sutarkuotu obuoliuku, labai patinka mažyliui, kartais įdedu dar sausainį ar avižinių kruopyčių, vakarienei daržovienė su kruopom nes vienų kruopų nevalgo, nors vakar pirkau "Mamuko" grikių košę, tai suvalgėm visą porciją, gal radom mums tinkančias kruopas 😃

pypse pypse 12. Nov 2014, 14:31

O kuskusas, aš jį labai mėgstu pati. Reikės pamėginti.
Aš kaip vargstu su Hubertėlio maitinimu... pradarau pirktines, tai neprasižioja. pat verdu ilgiausiai mėsytę irgi boikotuoja. O va iš brolio lėkštės visko nori.
Jau ir blynus valgo su mumis... nes kai mes blynaujam jis nevalgo jokio kitokio savo maisto.

12. Nov 2014, 12:12

Tiesą sakant ir man dažnai iškyla toks klausimas, ką pasiūlyti pusryčiams ir vakarienei, kaip paįvairinti racioną. Pusryčiams kartais duodu kruopų košytės be nieko, su uogom, su tyrele, su bananu, su obuoliene.. Kartais renkuosi jogurtą su sausainiais, kartais tik bananą. Vakarienei dažniausiai kruopų košytė, retais atvejais makaronai, keptas orkaitėje obuolys, nors pastarasis nelabai tinkamas, nes pučia pilvuką, tokio amžiaus jau tinkanas kuskusas, kartais duodu ir jo.

pypse pypse 12. Nov 2014, 12:11

Avižų košė tiek mažyliui tiek vyresnėliui. Savaitgaliais blynai vyresniam pusryčiams