DISKUSIJA: Kiek žaislų imti einant į lauką?

DISKUSIJA: Kiek žaislų imti einant į lauką?

28. May 2018, 15:32 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar reikia imti žaislų ruošiantis pasivaikščioti su vaiku į lauką? Tai kiekvieno tėčio ar mamos sprendimas. Kad nebūtų taip, kaip šioje situacijoje: neša mama kibirėlius, kastuvėlius, mašinas (nes o ką gali žinoti, ko vaikas užsinorės...), o sūnus, paėmęs pagaliuką, žaidžia ir nieko jam daugiau nereikia.

Žinoma, jei tikslingai einate su vaiku prie smėlio dėžės, reikia pasiimti savų žaislų. Tam, kad nereikėtų skolintis iš svetimų vaikų.

O kaip užimti pačius mažiausius?

Daugelis mamų kabina vežimėliuose barškučius - tai gali būti viena iš dėmesio atitraukimo priemonių, tačiau ir jie greitai vaikui atsibosta. Nereikia pamiršti, dėl ko mes einame į lauką su mažyliu - tai pažinti aplinkos - pažiūrėti į žolę ar sniegą, žvilgterėti į dangų, patyrinėti, kokios spalvos medžiai, kur prabėgo katė, šuniukas ir pan.

Idealu būtų, jei vaikas pasivaikščiojimo metu nemiegotų vežimėlyje, jis mamos padedamas turėtų pažinti aplinkinį pasaulį, o miegoti jis turėtų pagal režimą savo lovelėje namie.

Stenkitės į lauką neimti minkštų žaislų ar žaislų, kurie sunkiai išvalomi (juk vaikas tikrai juos numes ant žemės). Puikiai į lauką tiks kamuoliai ar kiti guminiai žaislai.

Jei jūsų vaikas jau vaikšto, puikiai į lauką tiks traukiami arba stumdomi žaislai. Mergaitės mielai žais su lėlių vežimėliu, o berniukai galės stumdyti mašinėles ar traukti jas už virvelių.

20180528153419-60267.jpg

Kineziterapeutai rekomenduoja ūgtelėjusiems vaikams lauke važinėtis triratukais, dviračiais, paspirtukais ir kt.

Vasarą arba kai jau matyti sausas asfaltas eidami į lauką kišenėje visada turėkite kreidelių, tinkamų piešti ant asfalto. Galite su vaikučiu sugalvoti įvairių piešinių arba kokį nors žaidimą, pvz klases.

Bumerangai ar skraidančios lėkštės - tiks vyresniems vaikams. O mergaitės mielai pašokinės su šokdyne.

Surenkite su vaiku pikniką - pasiimkite šiek tiek užkandžių, įdomias knygutes, patyrinėkite žolę ir akmenukus.

Eikite taku kaip meškinai, šokuokite kaip zuikiai ar varlės. Lieskite įvairius paviršius - medžių žievę, smėlį, žolę, šakas, samanas...

Na ir, žinoma, nepamirškite pasiimti su savimi ir Huggies drėgnų servetėlių, jei kartais mažylis užsinorėtų pavalgyti. Tam prireiks nuvalyti rankas ir veiduką ;)

20180528153620-73411.jpg

Džiaukitės bet kokiu oru, juk visada galima rasti privalumų ir pramogų!

Ką jūs veikiate su vaikučiu lauke?