Draugiškas baseinas mažyliams: koks jis turi būti? Ką gali pasiūlyti?

Draugiškas baseinas mažyliams: koks jis turi būti? Ką gali pasiūlyti?

24. Jul 2017, 10:45 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tam, kad mažylis plaukiodamas mėgautųsi pačiu procesu, svarbu išsirinkti jam "draugišką" baseiną.

Draugiškas vaikams baseinas - koks jis?

Jis skiriasi nuo įprastų štai tokiais privalumais:

Mažylių baseinas šiltesnis

Kadangi mažųjų plaukikų kūno termoreguliacija dar nesureguliuota, būtina, kad vanduo baseine būtų šiltesnis nei kituose įprastuose baseinuose. Pastaruosiuose vandens temperatūra paprastai būna 28-29 laipsniai šilumos, mažylių baseine - 31-32, tai ypač svarbu, jei maudosi mažylis iki metų amžiaus.

Saugu perrengti

Mažylių baseinuose yra atskira vieta, kur juos galima saugiai perrengti. Kad jis nenukristų, vystymo stalai turi diržus, kuriais galima mažylį prisegti, kol rengiate ar keičiate sauskelnes. Taip pat ten rasite minkštą čiužinį

Vieši baseinai, kurie draugiški vaikams, visada turės specialią zoną, skirtą tik mažiesiems plaukikams. Jų baseinėlis daug mažesnis, dar vadinamas "varlinuku". Šiek tiek vyresni vaikučiai taip ras baseine savo vietą, kurioje galės savarankiškai pasipliuškenti. 

Kiti privalumai

Mažyliams draugiški baseinai gali pasiūlyti plaukimo užsiėmimus ir kitas veiklas, visada turės vaikams skirtas ir tinkamo dydžio saugaus plaukiojimo priemones, vandens žaislus ir kt. 

Prieš vykdami į vieną ar kitą baseiną su mažaisiais, būtinai apsilankykite jų internetinėje svetainėje arba pasiskambinę pasiteiraukite, ar jie turi vaikams skirtą zoną, kad nereikėtų nusivilti.

Kviečiame padiskutuoti ir pasiūlyti vietas, kur galima su vaikučiais paplaukioti. Tiesiog komentaruose parašyk:

- baseino pavadinimą;

- adresą;

- kas tau ten patiko.

Sudarysime kartu mažyliams draugiškų baseinų sąrašą!

20170721183716-95795.jpg