Draugiškos gydymo įstaigos

Draugiškos gydymo įstaigos

06. Feb 2015, 21:25 lina_baj lina_baj

Kaip tik šią savaitę teko išvyka su mažąja princese pas ortopedą. Pasirinkome Kauno ortopedijos centrą. Ir viską galiu tik pagirti J Nors vykome automobiliu, galiu drąsiai teigti, jog su vežimuku nebūtų atvykti jokių problemų – visur puikiai privažiuojama ir telpama. Kadangi registruojiesi iš anksto, laukti prie kabineto irgi nereikia, nes pakviečia pagal pavardę. O dar kas labai puiku, radau atskirą gana nuošalų mamos ir vaiko kampelį – pervystymo spintelė su paklotuku, padėta kėdutė, kad mama galėtų pamaitinti vaikutį. Viskuo kuo puikiausiai ir pasinaudojau. Taip pat noriu pastebėti, jog gydytojo kabinetas prišildytas, jog mažyliams nebūtų šalta, nes juos reikia išrengti. Puiku, duočiau 10 balų.

Tuo pačiu norėčiau pakalbėti ir apie savo šeimos kliniką – klinika Vita longa, kurioje lankomės visa šeima.

Pirmiausia dėl pasiekiamumo – mes aišku gyvename užmiestiniame rajone, o šeimos klinika liko ankstesniame mikrorajone, kuriam gyvenome, taigi iki jos dabar tenka važiuoti apie geras 15 min automobiliu, arba taip pat kuo puikiausiai galima pasiekti autobusu ar mikroautobusu, tik tektų apie 10 min dar paėjėti pėsčiomis. Likome ten vien dėl mums labai tikusios ir patikusios gydytojos ( N. Česnauskienė), kuri puikiai bendrauja su vaikais, duoda patarimus ir telefonu.

Na šeimos klinika nedidelė, specialaus kambariuko mamoms su vaikais nėra, bet visada leidžia pasinaudoti procedūriniu kabinetuku, kur yra lovytė, gali ramiai pamaitinti, jei mažylis po skiepų lieka labai piktas. Na eilės ten tikrai yra, bet registratorė paprastai jau nurodo, kad eitų mama su mažu leliuku, užleidžia ir žmonės (ypač matyt turintys, turėję mažų vaikiukų).

Kadangi vykstame automobiliu, tai problemų dėl patekimo su vežimuku nėra, bet pastebėjau, kad yra padarytas specialus užvažiavimas vežimukui, viduje po laiptais yra gana nebloga vieta tam dideliam vežimukui palikti, kai eini pas gydytoją. Grįžus su naujagimiu aplankė ir gydytoja, ir sesutė. Atnešė pasiskaityti skaitinių apie kūdikius ir pan. Duočiau 10 balų taip pat  :)

Su ligonine susipažinti teko žinoma gimdykloje – abu kartus tai vyko Kauno klinikose. Konsultuotis dėl visko galėjau netgi telefonu, nes pasiėmėme atskirą palatą, konsultavo ir maitinimo specialistė, kuri kantriai mokė ir radom mums patogią maitinimo pozą. Neturiu visai kuo skųstis J kokie 9 su pliusu, nes lipti po gimdymo vykstant namo teko laiptais iš trečio aukšto, kas pasirodė itin sudėtinga užduotis :)

Štai tokia mūsų patirtis ir įspūdžiai, manau, viskas vyksta žymiai paprasčiau ir puikiau, kai pats nusiteiki pozityviai. Nesirkime ir būkime sveiki! Ir nepamirškime nusišypsoti vienas kitam ;)