Dukrytė gimė neišnešiota ir be skydliaukės

Dukrytė gimė neišnešiota ir be skydliaukės

24. Feb 2013, 08:00


 

Mano patirtis išties labai sunki, tokios patirties nelinkėčiau niekam, net ir didžiausiam priešui.

 

Taigi, prieš 9 menesius mano antroji dukrytė į gyvenimą pasibeldė daug anksčiau nei tikėjomės. Ji gimė 32 savaičių, ūgis 43 cm, svoris 2000 g. Pirmas dvi savaites buvo labai sunku, trečiąją savaitę su tuo susitaikiau, nes mergytė puikiai augo, na o jau ketvirtąją buvau labai laiminga, nes mus jau ruošėsi paleisti į namus.

 

Tą dieną labai džiaugiausi, visiems pasigyriau, kad mus jau greitai išleis, bet tas džiaugsmas buvo labai trumpas, tą pačią akimirką man paskambino iš genetikos centro ir pranešė, jog mano mergytei įtariama įgimta hipotirozė ir reikia pakartoti kraujo tyrimus. Tą pačią dieną dukrytei patikrino skydliaukę ir liga pasitvirtino, nes skydliaukės nerado. Tad mus ligonineje palaikė dar vieną savaitę.

 

Įgimta hipotirozė pasireiškia nuo gimimo. Jei liga negydoma, pasireiškia kalbos sutrikimai, fizinis ir psichinis atsilikimas, oda tampa sausa ir šiurkšti, plaukai, nagai – silpni, lūžinėjantys, balsas užkimsta ir atgrumba. Gydymas pakaitine hormonų terapija reikalingas visą gyvenimą.

 

Žinoma, mano dukrytė kiekvieną dieną geria vaistus, kas tris mėnesius važinėjame į Vilnių pas nuostabius gydytojus ir atliekame kraujo tyrimus, kad žinotume, kokia vaistų dozė yra reikalinga.

 

Sunkiausia yra atlikti kraujo tyrimus, nes kraujas imamas iš venos, na o pas kūdikius tų venų beveik nesimato. Yra be galo skaudu žiurėti, kai ima kraują, tačiau tenka būti stipriai ir palaikyti dukrytę tiek fiziškai, tiek morališkai.

 

Tačiau mūsų ši liga visai netrikdo, nors ir gydoma ji visą gyvenimą, bet svarbiausia, jog mergytė auga puikiai, be jokių fizinių ir psichinių sutrikimų. Dukrytei jau 9 mėnesiai, sėdi pati, prisitraukus prie atramos pati atsistoja, yra be galo aktyvi, iš tėvelių ir sesutės reikalauja labai daug dėmesio.

 

Kad ir kokia karti patirtis bebūtų, esu be galo laiminga, turėdama dvi nuostabias mergytes ir mylintį vyrą.

 

Gabija

 

 

25. Sep 2014, 15:41 remigatis27

Cia svarbiausia yra teveliu demesis kad tiksliai ir laiku butu pateikiami vaistukai,maisteli galūma pamirsti o vaistuku jokiu budu,linkiu jums uzaugti sveikoms ir energingoms👍😀🌷

25. Sep 2014, 15:37

Sveiki man jau 34 metai as irgi nuo gimimo esu be skydliaukes ir jauciuosi kaip pilnavertis zmogus,siuo metu vartoju L.thirosina100 mlg. Po 3 tabletes i diena,krauja tiriuosi kas puse metų,o mano gyditoja iki pilnametystes buvo kauno klynikose Regina Keturakiene 😀

26. Mar 2013, 17:17

Gabija, parasiau Jums AZ. Labai laukiu ziniu 😀

26. Feb 2013, 00:31

vaiko šypsena visas bėdas nuveja šalint, todėl mes ir esame stiprūs😀) vaistai tikrai nebrangūs ir kompensuojami, bet kai visai be skydliaukės esam tai vaistų dozę vis didėja, nes vaikas auga tai ir vaistukų daugiau reikia. Ši liga tikrai nėra katastrofa, kartais net pamirštu kad sergam, nes tu vaistu davimas tarsi vitaminai, kuriuos geria ir sveiki vaikai. Sunkiausia tik kraujuką paimt, o visa kita čiki😀)

24. Feb 2013, 11:09

teveliai saunuoliai,mergyte labai stipri uzaaug.patikiekite mano sunelis irgi neisnesiotas gime,mums jau 2,5 metuku.Bet vistomes sparciai.svarbu tikiejima ir viskas bus taip kaip panoriesi 😀

24. Feb 2013, 10:50

pats nuostabiausias dalykas kad toki vaikuciai turi begalo rupestingus tevelius, kurie nepalieka nei minutei savo vaiko. pagarba 🌷

jaldija jaldija 24. Feb 2013, 09:22

Būkit stiprios ir sveikos 🌷

24. Feb 2013, 08:57

Stipri mergyte stiprus ir teveliai 😀Saunuoliai esate😀 sveikatytes jums 😀