Eglė: Noriu, kad dukrytė valgytų iš abiejų, o ne vienos krūties"

Eglė: Noriu, kad dukrytė valgytų iš abiejų, o ne vienos krūties"

16. Oct 2012, 07:00

 

Iš Eglės laiško:

 

Laba diena,

 

Mano klausimas trumpas. Gimus mergytei, maitinau iš abiejų krūtų. Lyg maitinau iš abiejų krūtų pamainomis, bet kažkodėl vienoje krūtyje dingo pienelis ir aš ją apleidau išvis.

 

Anksčiau kažkaip nekreipiau į tai dėmesio, bet dabar pradėjo varginti tai, kad kai krūtinės skirtingo dydžio, rūbai atrodo negražiai ir t.t. Mergytė tos krūties visai nenori, o ir man galbūt pritrūksta valios jai jį duoti pažįsti. Paspaudus spenelį, išeina čiurkšlė pienelio ir daugiau nieko ten nebėra.

 

Ar įmanoma, kad krūtis pradėtų "veikti" vėl pilnu tempu, kaip ir ta krūtis, iš kurios maitinu?

 

Atsako Všį "Pradžių pradžia" žindymo konsultantė, mama Asta:

 

Miela Mamyte,

 

Džiugu, kad nusprendėte žindyti savo dukrytę ir taip jai suteikti geriausią gyvenimo pradžią!

 

Maitinančiai mamytei reikia žinoti, kad pienelis niekur nedingsta, jei tik vaikui duodama žįsti tiek, kiek jis to nori, ir krūtys pakankamai stimuliuojamos. Kuo daugiau žindoma, tuo daugiau pienelio pasigamina.

 

Ir tai galioja abiems krūtims, tad gaila, kad vieną krūtį "apleidote". Jūs nesate išimtis, labai dažnai kūdikis pasirenka "mylimą" ir "ne tokią mylimą" krūtį, tad mamai svarbu stebėti, kad abi krūtys būtų vienodai ištuštinamos, stimuliuojamos, kas užtikrina sėkmingą ir ilgalaikę laktaciją iš abiejų krūtų.

 

Jei dar bėga čiurkšlelė, reiškia, kad pienuko toje krūtyje gali atsirasti tiek, kiek jo reikia, tik tereikia mergaitei dažniau pasiūlyti būtent tą krūtį ir leisti žįsti ilgesnį laiką, nei iš "didžiosios" krūties.

 

Patariame tą krūtį duoti ypač naktinio maitinimo ir raminimų metu. Taip pat padės pieno ištraukimas iš "mažosios" krūties ir tarp maitinimų, t.y. kuo didesnė bus pieno "paklausa", tuo greičiau toje krūtyje atsiras ir pieno "pasiūla". Palaipsniui pienelio kiekis turėtų susilyginti ir dėl to beveik arba visiškai susivenodins abiejų krūtų dydis.

 

Jei jums liko abejonių, dėl žindymo visada galima pasitarti su Mama-mamai savanore telefonu (kontaktai paskelbti adresu http://www.pradzia.org/mama-mamai-konsutacija-zindymas), taip pat daug vertingų patarimų rasite knygoje "Žindymas", kurią galima užsisakyti el. paštu pradzios.knyga@gmail.com

 

Linkime kantrybės, nusiteikite ir norėkite -  tuštesnioji krūtis tikrai atsigaus, prisipildys.

 

Sėkmės.

www.pradzia.org/zindymas-knyga

1