EKSPERIMENTAS II dalis: Kaip Luknei sekėsi sėdėti ant puoduko

22. Jun 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tai pasakojimas apie mėnesį trukusio eksperimento rezultatus, kurie neslėpsiu pranoko bet kokius lūkesčius. Eksperimento herojė - metų ir trijų mėnesių Luknė, o eksperimento tikslas – atsisakyti sauskelnių.

Su Luknės mama Migle sutarėme, kad šiam eksperimentui skirsime keturias savaites ir išties smalsu, ką per tiek laiko gali išmokti mažylis šeimoje, kurioje nuspręsta, jog atėjo metas sauskelnių atsisakyti. 

Pasak mamos Miglės, jau pačią pirmą eksperimento dieną ėmė ir pavyko - dukrytė pietų migelio metu buvo be sauskelnių ir pabudo visiškai sausutė. Valio! "Vaikai dar anksčiau pasiruošę nei mamytės. Ji buvo tam pasiruošui, tik galėjau tą anksčiau pastebėti", - šyptelėjo mama.

Pirmąjį iškeltą tikslą - atsisakyti sauskelnių pietų miego metu – mama sugalvojo ne šiaip sau. Stebėdama savo dukrytę ji jau buvo atkreipusi dėmesį, jog po pietų miego sauskelnės neretai yra tiesiog sausos. Tiesa, mama iškart dalinasi vienu patarimu, lemiančiu, jos manymu, šio pasiekimo sėkmę.

"Praktiškai visą mėnesį nebuvo nei vienos "avarijos". Miegame vieną pietų miegą, bet ilgai - tris valandas. Tačiau prieš miegą visada stengiamės nueiti ant puoduko. Manau, tai turi įtakos. Jei nenueitume, vargu ar mums būtų pavykę", - pasakojo Miglė.

Antrasis išsikeltas tikslas – jau kiek sudėtingesnis - eiti be sauskelnių į lauką.

Ir čia viskas pavyko sėkmingai! Kaip pasakoja mama, tą pačią pirmą dieną mažylė išsimiegojo ir patraukė į lauką. Aišku, pasistengė prieš tai padaryti ant puoduko namie. Būna, viena kita "avarija" pasitaiko, bet mama jau pastebi, kada mažylė trepsi ir pasiprašo ant puoduko.

Luknės mama atkreipė dėmesį, kad net ir taip vadinamų netyčinių avarijų metu, mergytė akivaizdžiai suvokia kas vyksta.

"Dukrytė tikrai jaučia, kada laikas. Net jei ir įvyksta avalrija, jos metu ji tik truputį padaro ir vis tiek bėga ant puoduko pabaigti", 0 šyptelėjo dviejų vaikučių mama.

Šiame procese dar kiek padėti gali specialios mokymuisi skirtos sauskelnės PULL-UPS, kurios, visų pirma, padeda mažyliui labiau jausti drėgmę, avarijų, apie kurias pasakoja Luknės mama, metu. Tuo jos skiriasi nuo įprastinių, neleidžiančių tos drėgmės pajusti. Visų antra - tas sauskelnes itin patogu nusiimti, lyg kelnaites - jei tik jūsų mažylis, spaudžiamas reikalo, skuba atsisėsti ant puoduko.

Trečiasis iššūkis – atsisakyti sauskelnių naktinio miego metu.

Su šiuo iššūkiu dar sunku susidoroti. Kaip pasakoja Miglė, keletą naktų mama pabandė paguldyti dukrytę be sauskelnių, tačiau nepavyko pabusti sausai. Bet mama ir nespaudžia. Sako, ateis laikas, bus sausos ir naktys. Tik reikia stebėti ženklus - kai dukrytė pabus ryte sausomis sauskelnėmis, tai ir bus signalas jų atsisakyti nakčiai.

Luknės pasiekimai – dideli. Jie labai džiugina artimuosius ir, žinoma, stebina visus susidomėjusius eksperimentu. Bet labiausiai mes tikimės, jog ši istorija įkvėps tuos, kurie dar tik ruošiasi šiam mokymosi procesui. Juk vasara - idealiausias metas tokiam mokymosi procesui.

Pratiname mažylį prie puoduko kartu su specialiomis, sugeriančiomis sauskelnėmis Huggies® Pull-Ups®!

20130714175844-74185.jpg