EKSPERIMENTAS: Sodiname mažylį ant puoduko: nuo kada ir ką žinoti?

26. May 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Sauskelnių atsisakymo procesas - ne iš lengvųjų ir pareikalaujantis nemažai kantrybės. Mamyčių klube pradedame eksperimentą, kuris truks vieną mėnesį.

Atėjus šiltajam metų sezonui, tėveliai, auginantys sauskelnėmis dar aprengtus mažylius, vis dažniau susimąsto – kada ir kaip prisiruošus pradėti neretai daug kantrybės pareikalaujantį atsisveikinimo su sauskelnėmis procesą.

Dviejų mažylių mama Miglė pasakoja, jog jų namuose šis procesas prasidėjo savaime, atkeliavus Luknės puodukui į namus. O jis namuose atsirado jau nuo pusės metukų.

"Tiesiog kai pradėjo sėdėti, aš pradėjau "gaudyti". Matyt, pajautė, kad čia reikia daryti. Praktiškai nuo pirmų savaičių ji pati atsisėsdavo, jei nori - padaro, nenori - nedaro. Pradėjome šiuos "gaudymus" ant lovos, tik atsikėlus. Na o po to puodukas nukeliavo į vonios kambarį. Galbūt padėjo tai, jog matydavo broliuko pavyzdį", - pasakojo mama Miglė.

Mokymosi proceso vadeles atiduokime į vaiko rankas

Šį procesą jau sėkmingai praėjusi kartą nuo pradžių iki galo su sūneliu, mama pasakoja įsitikinusi, jog svarbiausia – mokymosi proceso vadeles atiduoti į paties vaiko rankas.

"Man patinka kažkieno pasakyta mintis - netrukdykime vaikams augti. Kartais jie patys jaučia, kada jiems atėjo laikas. Turime mes daug baimių, norų, bet jie galbūt anksčiau pasirengę viskam, nei mamytės", - svarstė Miglė.

Atsisakius išankstinių savo nuostatų, belieka stebėti savo mažylį ir skubėti jam padėti tuomet, kai jam pagalbos prireikia. Pavydžiui, Miglė pasakoja, jog dukrytei padėjo ne tik namuose atsiradęs puodukas, bet ir specialios sauskelnės-kalnaitės Huggies Pull Ups, skirtos mergaitėms (atskirai yra ir berniukams).

"Mums padėjo specialios sauskelnės. Jinai jautė, kad yra šlaputė ir buvo labiau suinteresuota padaryti į puoduką", - šyptelėjo mama.

Luknei dar tik metukai ir du mėnesiai. Jos pasiekimai – tikrai įspūdingi ir verti visų gausių artimųjų aplodismentų beigi pasididžiavimo. Mama džiaugiasi, kad mažoji jau pati pasiprašo ant puoduko. Nors dar nemoka kalbėti, bet moka parodytui - pribėga prie vonios durų ir pradeda trepsėti kojytėmis arba pati kelnytes nusimauna, išsitraukia puoduką ir sėdi.

Žinoma, tai dar ne finišas. Mamos ateities planas - išmokti eiti į lauką be sauskelnių ir nebemauti dukrytei sauskelnių naktimis.

Čia ir prasideda mūsų ekperimentas!

TRUKMĖ: 4 savaitės

PRIEMONĖS: mamos meilė, puodukas bei specialios mokymuisi skirtos sauskelnės.

SĖKMĖS!

Sauskelnės-kelnaitės Huggies®Pull-Ups® - puikus pagalbininkas, pratinant vaiką prie puoduko!

20130714175844-74185.jpg