Elvis, bet ne Preslis!

Elvis, bet ne Preslis!

04. Mar 2014, 08:00

1. Kuo tu vardu ir kiek tau metukų (gal mėnesių)? Papasakok, kaip tėtis su mama tau išrinko vardą - ar tai buvo lengva, sunku, kokie buvo variantai, kodėl galiausiai pasirinko šį vardelį? Ar tai įvyko dar kai tavęs laukėsi, ar jau tau gimus?

Mano vardas Elvis, mažybiškai mane šaukia Elviuku. Kitą savaitę švęsiu 10 mėnesių, kaip esu jau šiame pasaulyje :) Vardą išrinkti tėveliams nebuvo lengva, buvo nemažai svarstymų ir pasitarimų. Buvo kalbama apie tokius vardus, kaip Jokūbas, Emilis, Benas, Arijus.. Tačiau vieną dieną mama klausydama radijo stoties išgirdo vardą Elvis.. Tada grįžo namo ir pasakė tėčiui ką girdėjusi. Nuo tos dienos pradėjo jie galvoti ar tas vardas tiks man ar ne, ar jiem patiems jis priimtinas ar ne. Bet man gimus, jie kitaip manes ir nepašaukė, kaip mūsų Elviukas :)

2. Kokiame nėštumo laikotarpyje tu gimei, kokiame mieste ir gimdymo namuose?

Gimiau pilnai išnešiotas po 9 mėnesių Panevėžio mieste, Panevėžio miesto gimdymo namuose.

3. Kuo vardu tavo mama ir tėtis? Ar jie patenkinti savo vardais, kuriuos jiems davė jų tėvai, o gal norėjo juos pakeisti?

Mano mamos vardas Judita, o tėčio - Gediminas. Mano mamai norėjo idėti vardą Jovita, tačiau nuėjus priregistruoti, mamos tėtis greitai jį pakeitė į Juditą. Mama dėl to labai džiūgauja, nes kitokiu vardu savęs neįsivaizduoja. Tėčiui vardas taip pat jam patinka ir niekuomet net nebuvo pagalvojęs, kad norėtų kitokio.

4. Berniukas ar mergaitė? Gal tėveliai sakė tau, ko visgi labiau laukė ir kokia buvo jų pirmoji reakcija, kai paaiškėjo, kad bus BERNIUKAS?
Jiems buvo nesvarbu ar mergaitė ar berniukas, jie tik meldė kad ta būtybė pilvelyje būtų sveika, o kai sužinojo ekoskopo metu kad laukiasi berniuko, jiems tiesiog nuriedėjo iš džiaugsmo ašara...


5. Ar tėvai įsivaizdavo, kaip augins ir auklės tave - savo sūnų? Ar tai atrodė sunku, o gal priešingai - labai paprasta?
Tėveliai dar man negimus, kalbėdavo kaip stengsis auklėti ir auginti mane, kaip neprieštaraus vienas kitam, o tiesiog abu kryptingai rodys gyvenimo kelią. Kadangi aš jiems esu pirmagimis, jiems buvo viskas nežinoma ir nejausta, todėl atrodė kad bus sunkiau mane auginti, tačiau viskas tiesiog gaunasi savaime ir be jokių didelių sunkumų.


6. Berniukų ir mergaičių priežiūra skiriasi. Kaip su tuo susitvarkė tavo tėvai, ar nekilo jokių problemų?

Jie vienas kitam labai padeda ir tokiu būdu tiesiog išvengia nesusipratimų ar problemų. O jeigu ko nežino atranda su kuo pasiskonsultuoti :)


7. Kokios spalvos vežimėlį pirko tėveliai - neutralų ar "berniukišką"? Kiek tai buvo svarbu?
Vežimėlį gavo dovanų, jis tamsių spalvų, tačiau į tai didelis dėmesys nebuvo skiriamas. 


8. Ar tėvai laikosi principo: berniukams - mėlyna, mergaitėms - rožinė spalva? Kokios spalvos rūbelių turi daugiau? O gal turi ir melsvų, ir raudonų ir kt. spalvų?
Griežto principo nėra, kad tik mėlyna ir viskas, turiu įvairių spalvų rūbelių ir raudonus kelis, ir žalių ir melsvų.

 
9. Ar turi tipinius, berniukiškus žaislus? Parodyk ir papasakok, su kokiais ypač mėgsti žaisti. O gal turi ką nors iš "mergaitiškų" žaisliukų? (lėlės, vežimėliai ir pan.) Jei neturi - kodėl, jei taip - parodyk ir juos.

Pas mane labai didelio žaislų kiekio nėra, kadangi man dar tik 10 mėn., tai man dar tik vyksta pažinimas. O tie žaislai, su kuriais dabar žaidžiu manau yra skirti visiems ir mergaitėms ir berniukams (plastikiniai kramtukai, grandinėlės, meškiukai), na žinoma mašinėlės ir traukinukas gal jau labiau prie berniukiškų.

 

20140303232057-98885.jpg

10. Suaugusieji mano, kad draugystės kaip tokios tarp vyrų ir moterų nebūna. Bet vaikystėje viskas juk kitaip. Ar turi draugų tarp mergaičių? Ar daug turi, kaip dažnai matotės, ką žaidžiate kartu ir pan.?

Turiu pusseserę Barbora ir du pusbrolius Dovydą ir Jorį, su kuriais dažnai susitinku. Jie labai mėgsta su manimi žaisti, o man taip pat labai patinka būti su jais, ypatingai su Barboryte, nes mes abu dar esam maži :)

20140303232431-68091.jpg

11. Ar turi sesutę/broliuką? Jei taip - kuo jie vardu, kiek metų? Paklausk tėvelių, kokių skirtumų jie pastebėjo augindami sūnelį ir dukrytę, o gal jie patys turi brolių ir seserų?

Kol kas nei sesutės nei broliuko neturiu.

12. Paklausk tėvelių, kokie buvo jų santykiai su tėvais - gal kartu gamindavo valgyti, eidavo pasivaikščioti, žaidė šachmatais ir kt?

Mama kartu su tėveliais eidavo į spektaklius, parodas, visuomet eidavo pasivaikščioti į parką, dalyvaudavo piešimo ant esfalto renginiuose. Tėtis dauga laiko praleisdavo su savo tėveliu prie mašinu ir kitos technikos, visuomet rasdavo ką pataisyti.

13. Atsiųsk nuotraukų, kur esi tu ir tavo šeima!

20140303233003-38636.jpg

20140224161320-94509.jpg