Emilio anketa

Emilio anketa

07. Mar 2014, 11:43

1. Kuo tu vardu ir kiek tau metukų (gal mėnesių)? Papasakok, kaip tėtis su mama tau išrinko vardą - ar tai buvo lengva, sunku, kokie buvo variantai, kodėl galiausiai pasirinko šį vardelį? Ar tai įvyko dar kai tavęs laukėsi, ar jau tau gimus?

Mano vardas Emilis. Man 8,5 mėn. Vardą man išrinko sesutė. Iš visų mamai ir tėčiui patikusių vardų sesutė lengviausiai ištarė mano vardą ir,  dar esant man mamos pilvelyje, vadino mane Emiliuku.

2. Kokiame nėštumo laikotarpyje tu gimei, kokiame mieste ir gimdymo namuose?

Gimiau pačiu laiku - 39 savaitės ir 3 dienos. Mama gimdė mane Klaipėdos gimdymo namuose.

3. Kuo vardu tavo mama ir tėtis? Ar jie patenkinti savo vardais, kuriuos jiems davė jų tėvai, o gal norėjo juos pakeisti?

Mamos vardas - Vaida, o tėtės - Linas. Jie kažkaip ir nesusimąstė, ar tie vardai jiems patinka. Tai turbūt ir reiškia, kad vardai buvo išrinkti tinkamai.

4. Berniukas ar mergaitė? Gal tėveliai sakė tau, ko visgi labiau laukė ir kokia buvo jų pirmoji reakcija, kai paaiškėjo, kad bus BERNIUKAS?

Jie labai apsidžiaugė, nes pirmąją mama pagimdė sesutę.

5. Ar tėvai įsivaizdavo, kaip augins ir auklės tave - savo sūnų? Ar tai atrodė sunku, o gal priešingai - labai paprasta?

Mama pirmiausia pagalvojo - ar mokės prižiūrėti berniuką? Bet viskas vyksta sklandžiai. Man augti daug lengviau, nes tėveliai nebepanikuoja ties kiekvienu mano augimo pokyčiu.


6. Berniukų ir mergaičių priežiūra skiriasi. Kaip su tuo susitvarkė tavo tėvai, ar nekilo jokių problemų?

Pati priežiūra nelabai kuo skiriasi,tik mamytė sako, kad berniukai yra daug aktyvesni ir akis reikia turėti net nugaroje. 

7. Kokios spalvos vežimėlį pirko tėveliai - neutralų ar "berniukišką"? Kiek tai buvo svarbu?

Neutralų. Svarbus buvo tik vežimo patogumas.

8. Ar tėvai laikosi principo: berniukams - mėlyna, mergaitėms - rožinė spalva? Kokios spalvos rūbelių turi daugiau? O gal turi ir melsvų, ir raudonų ir kt. spalvų?

Drabužėliai įvairių spalvų. Kai ką dar ir sesutė kaip palikimą paliko. Tik jau tų gražių sijonėlių segėti negaliu.

9. Ar turi tipinius, berniukiškus žaislus? Parodyk ir papasakok, su kokiais ypač mėgsti žaisti. O gal turi ką nors iš "mergaitiškų" žaisliukų? (lėlės, vežimėliai ir pan.) Jei neturi - kodėl, jei taip - parodyk ir juos.

Kol kas tipinių berniukiškų žaisliukų ne taip ir daug, vos kelios mašinytės. Daugiau turiu lavinamųjų žaisliukų. Labai patinka viskas, kas barška, groja, odar smagiau, jei galima juos graužti.

10. Suaugusieji mano, kad draugystės kaip tokios tarp vyrų ir moterų nebūna. Bet vaikystėje viskas juk kitaip. Ar turi draugų tarp mergaičių? Ar daug turi, kaip dažnai matotės, ką žaidžiate kartu ir pan.?

Na, draugai man dar nelabai rūpi. Geriausia mano draugė - sesutė. Ropoju paskui, bandau kasą timptelti. O kaip ji moka mane prajuokinti! Tai ir mama su tėčiu iš paskos juokiasi, nesusilaiko.

11. Ar turi sesutę/broliuką? Jei taip - kuo jie vardu, kiek metų? Paklausk tėvelių, kokių skirtumų jie pastebėjo augindami sūnelį ir dukrytę, o gal jie patys turi brolių ir seserų?

Turiu sesutę Augustę. Auginimo skirtumai dar nelabai išryškėjo. Mama pastebėjo tik tai, kad aš labiau mėgstu "vyriškus" užsiėmimus - laidų paieška ir jų kramtymas, "kalimas" visais žaisliukais į grindis.

Mamytė ir tėvelis taip pat turi po brolį ir sesę. Jie jau dideli ir puikiai sutaria.

12. Paklausk tėvelių, kokie buvo jų santykiai su tėvais - gal kartu gamindavo valgyti, eidavo pasivaikščioti, žaidė šachmatais ir kt?

Tėvelis padėdavo savo tėvams prie ūkio darbų, kartu atlikdavo įvairius darbus. Mamytė su savo tėveliais mėgdavo vasaros metu iškylauti.

13. Atsiųsk nuotraukų, kur esi tu ir tavo šeima!

20140224161320-94509.jpg