Filmukai ne tik vaikams bet ir tėvams

Filmukai ne tik vaikams bet ir tėvams

18. Feb 2017, 17:46 gintarerei gintarerei

Esu didelė didelė, tiesiog milžiniška ilgametražių filmukų gerbėja. Tai galit tik įsivaizduoti, kaip laukiau, kol Jonas užaugs iki to amžiaus, kai filmukus lygiateisiškai galėsime žiūrėti kartu. O jis ėmė ir užaugo, o vat ir atėjo tas laikas, kai mes turime savo pramogavimo būdą ir temas, kurias turime aptarti: o kodėl tas dėdė princas blogas? O kodėl pas tą mergaitę tokie ilgi plaukai? O kodėl tie bergenai nemoka būti laimingi? O kodėl ten kukrukai, juk ten kokosai? O kur yra havajai? Kaip vadinasi tie lavai? O kas yra ledynmetis? O afrikoje karšta? O gyvūnai kalba ir kaip jie moka vairuoti? Ar galima su tais balionais nuskristi? Kur mano galvoje telpa tiek dalykų?

Žodžiu, kaip jau supratote, nelaikau aš televizoriaus su filmukais "baubu". Manau tai neatsiejama vaikystės dalis ir iš filmukų žiūrėjimo svarbiausia pasiimti tik teigiamus dalykus: emocijas, pasaulio pažinimą, buvimą kartu, pokalbius, gražią muziką, fantaziją. Jie kilo klausimas, kaip ir kiek Jonas žiūri filmukus? Įvairiai. Kartais vieną dieną pasižiūri tik pusę filmuko. Kartais visą dieną nežiūri išvis nieko. O kartais pasidarom tinginio dieną ir visi sukritę pasižiūrim su pertraukomis ir 2. Svarbiausia išlaikyti pusiausvyrą.

Mes namuose jau turime sukaupę daugiau nei 30 filmukų kolekciją. Ir mes juos kaupiame :) kai kurie peržiūrėti tik po kartą, kai kurie jau mokami mintinai.

Taigi nevardinsiu visų ir kodėl jie mums patinka, nes patinka tikrai visi, vieni daugiau, kiti mažiau, BET norime pasidalinti 10 Jono mėgstamiausių filmukų arba jų grupių (kaip žinote, kai kurių yra kelios dalys, tai jei mėgstama pirma dalis, tai kitos be jokios abejonės bus mėgstamos):

1) Ratai ("Cars") ir Ratai 2 ("Cars 2")

Nuo šių filmukų prasidėjo Jono pažintis su filmukais ir kokius pusę metų žiūrėjom tik juos. Kadangi Jonas pamišęs dėl transporto priemonių, jam šie filmukai buvo tiesiog "wow". Mašinos, o dar kalbančios?! Jei pažiūrėjus giliau, tai labai graži istorija apie puikybę, tikrus dalykus ir draugystę.

O dabar laukiam ir Ratai 3, kuris bus vasarą.

2) Sparnai ("Planes") ir Sparnai: ugnies tramdytojai ("Planes:fire and rescue")

Po mašinų sekė lėktuvai ir nieko čia nei pridėsi nei atimsi. Labiausiai man patiko, kad po visu filmo siužetu slėpėsi labai graži istorija apie tai, kaip siekti svajonių, nors aplinkiniai ir netiki, kad tai įmanoma.

3) Bjaurusis aš ("Despicable me"), Bjaurusis aš 2 ("Despicable me 2") ir Pakalikai ("Minions").

Po Žaibo ir Dasčio, kiti mėgstami herojai atsirado "Bananukai". Nu "Bananukai" nors tu ką :) todėl ir filmukai šie labai ilgai buvo žiūrimi kartojant. Su filmuku "Pakalikai" buvo Jono debiutas kino teatre, kai jam buvo 2 metai su trupučiu. Įspūdis nepakartojamas. 

O dabar laukiam ir Bjaurusis aš 3 dalies, kuri bus balandžio mėn.

4) Troliai ("Trolls")

Na tiesiog labai gražus filmukas. Dar taip Jono išsišiepusio filmuke nemačiau. Labai graži istorija ir labai teigiamos emocijos. O aš asmeniškai dievinu filmukus, kur daug dainuoja ir labai gražus garso takelis.

5) Ledo šalis ("Frozen")

Ir prašome nesistebėti "negi ir berniuikas tokius filmukus žiūri?". Mes žiūrime visus filmukus ir jie mums patinka arba ne. O šis patinka dėl muzikos ir Olafo :)

6) Monstrai ("Monsters Inc.") ir Monstrų universitetas ("Monsters University").

Man asmeniškai šis filmukas patiko tuo, kad filmas pastatytas ant būtybių, kuriuos įsivaizduojame pasamonėje kaip baisius, negražius ir nepatrauklius, tačiau filmukas padeda susipažinti su jais. Mano Jonas kai pažiūrėjo pirmą kartą sakė: "Mamyte, bet jie visai nebaisūs, jie labai juokingi". Manau labai gera prevencija kovoti su baimėmis.

7) Geras dinozauras ("The Good dinosaur")

Vėlgi dar vienas labai gražus filmukas apie siekimą savo svajonių, išlipant iš savo komforto zonos, perlipant savo baimes. Apie netektį, skausmą, draugystę ir džiaugsmą.  

8) Ledynmečio visos dalys ("Ice Age")

Čia turbūt komentarų nereikia, o bet tačiau, Jonas šį filmuką atrado visai neseniai. Ankščiau vis nenorėdavo jo žiūrėti, bet dabar vis nori naujos dalies. Gerai, kad yra ko laukti :)

9) Turbo ("Turbo")

Vėlgi mano vaikas neabejingas lenktynėms, o jei dar lentyniauja sraigėėėėė :) taip taip - šis apie sraigę Turbo. Filmukas nėra labai gilus, bet gražus ir juokingas, o svarbiausia - lenktynės.

10) La troškinys ("Ratatouille")

O paprščiau - tai filmukas apie pelytę, kuri gamina maistą. O kodėl ne? Vėlgi graži istorija apie tai kaip neįmanoma tampa įmanomu. Kai pirmą kartą pažiūrėjom filmuką - su Jonu ėjom kepti blynų :)

Dar aš asmeniškai rekomenduoju:

  • Išvirkščias pasaulis ("Inside out). Šis labai gilus. Jonas iš pirmo karto nesuprato iki galo. Bet vertas pažiūrėti, bent suaugusiems.
  • Vajana ("Moana"). Na tiesiog labai gražus garso takelis.
  • Aukštyn ("Up"). Čia man viena gražesnių istorijų. Tokia iliustruota pasaka.
  • Simarono žirgas ("Spirit: Stallion of the Cimarron"). Čia verkiau ir verksiu turbūt. Ir nors nėra super duper veiksmo ar automobilių, Jonas mielai irgi žiūri ir jam labai gražu. 
  • Ilgo plauko istorija ("Tangled"). Dainos dainos dainos. Labai graži beveik pelenės istorija.

Nepamirkište pažiūrėti ir lietuviškai dubliuotas versijas. Tai prideda šarmo.

Gražaus laiko su savo vaikais, o mes panašu žiūrėsime šį vakarą Gandrų siuntų tarnyba ("Storks") :)

gintarerei gintarerei 19. Feb 2017, 18:03 floryte

Aš juos visada labai mėgau, bet neturėjau kompanijos, kuriai jie patiktų taip kaip ir man 😃 todėl man taip gera laukti filmų, eiti į juos, žiūrėtii su tokiu pačiu susidomėjimu, o ne tik todėl, kad su vaiku reikia pažiūrėti, o svajoti

gintarerei gintarerei 19. Feb 2017, 18:02 Milanosmama

Oj mes irgi kine stengiamės pažiūrėti naujus, o bet tačiau, kartais aplinkybės nesusiklosto ir pražiopsom kai kuriuos, taigi gelbsti "namų kino teatras" 😃 "Slaptas gyvūnėlių gyvenimas" matėm kine, kaip ir "Dainuok". Dar mūsų kolekcijoje yra: "Madagaskaras" (visos 3 dalys), "Medžioklės sezonas" (visos 3 dalys, nors mėgstamiausia pirmoji), "Rio" (abi dalys), "Žuviukas Nemo", "Žuvytė Dori", "Visa tiesa apie Ryklį", "Monstrai prieš ateivius", "Nerealieji", "Linksmosios pėdutės", "Bitės filmas", "Zootropolis", "Boltas". Daugiau nebepamenu dabar 😃

floryte floryte 19. Feb 2017, 15:42

Taip, taip, kai turi mažą vaiką, filmukus vėl iš naujo atrandi ir pamėgsti😉. Žiūrime ir mes😀