FOTO reportažas: Kodėl smagu ir naudinga šokti kartu su savo mažyliais...

FOTO reportažas: Kodėl smagu ir naudinga šokti kartu su savo mažyliais...

19. Sep 2014, 15:52 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Šiek tiek pavargusios, bet laimingos. Taip jautėsi mamos, kurios šiandien dalyvavo unikaliame Mamyčių klubo mamų susitikime - šokiuose su mažyliais nešynėse.

Ačiū ankstyvojo ugdymo studijos "Mamų dainos" (www.mamudainos.lt) įkūrėjai Inga Narijauskienei, kuri mus ir pakvietė! Dėkojame ir Ingridai Radėnei - nešioklių "Kenga" (www.kenga.lti) įkūrėjai, kuri mums papasakojo, kaip tinkamai jas užsirišti bei kaip teisingai jose nešioti kūdikį.

Nors ligos gerokai praretino MK šokėjų gretas, visgi šokiai įvyko ir praskaidrino mūsų visų penktadieninę nuotaiką :)

Kuo įdomūs ir naudingi šokiai su mažyliais nešioklėse? 

Penkiolika metų ankstyvuoju ugdymu užsiimanti Inga neslėpė, jog pastaraisiais metais vis kirbėjo mintis sukurti šokių grupes mamoms su mažyliais nešioklėse. Ir ne šiaip - Inga pati daugelį metų šoko Lotynų Amerikos ir kitus šokius ir tai jau tapo jos pagrindiniu hobiu.

"Kuo naudingi šokiai su vaikais? Visų pirma, jau viena muzikos klausymas yra be galo naudingas vaikams. Juk maži vaikai iki trejų metų yra audialai - priima pasaulį per ausis, juos stipriai veikia muzika, mamos balsas, kvėpavimas, širdies plakimas. Šokis su mama, visų pirma, yra muzika. Visų antra - tai kontaktas su mama, prisilietimas. Mama su vaiku per šokio ritmą užmezga tvirtą ryšį, kuris išlieka visam gyvenimui", - pasakojo I.Narijauskienė.

Šokiai gerina nuotaiką bei suteikia didelį malonumą ir mažyliams, ir jų mamoms. Tai puikus būdas naudingai ir smagiai praleisti laiką kartu su savo vaiku.

Šokti galima ir su naujagimiais, ir su 1-3 metų vaikais, kuriems smagu būti nešiojamiems. Įrodyta, kad šokiai su mažyliais aktyvina jų smegenų veiklą, stiprina nervų sistemą bei raumenyną ir koordinaciją, lavina ritmo jausmą, gerina miegą. Šie užsiėmimai ypatingai sustiprina vaikų saugumo jausmą, pasitikėjimą jumis bei jūsų tarpusavio ryšį. Mažyliams gera ir naudinga būti prisiglaudus - tyrimai patvirtina, kad daug nešiojami vaikai auga protingesni, ramesni ir labiau pasitikintys savim. Mažyliai, prisiglaudę prie laimingų šokančių mamų, jaučiasi saugūs ir laimingi.

Šokiai stiprina jūsų kūną, suteikia energijos, atneša džiaugsmą! Šokdamos su savo vaikais patirsite daug gražių akimirkų ir mėgausitės smagia veikla - gera nuotaika garantuota!

Ineta su Viliuku (7 mėn.):

"Man labai patiko, šokdama atsipalaiduoju, nors iš pradžių bijojau, kad mažiukas neleis pasišokti, nes jam nešyklės nelabai patinka;) bet susitarėme, šokdami pasimaivėme, o užgrojus lėtam valsui...mažiuko galva nusviro;) Labai Ačiū už šaunų susitikimą, tik kaip norėtųsi gausesnio mamų ir mažylių būrio;)

Gerda su Goda (9 mėn.):

Ačiū MK už suorganizuotą susitikimą! Nors mūsų buvo ne daug, bet mes jėga!!! Dėkui ir už kremą. Šokiai buvo puikūs, jaučiuosi gerai, nes apie pusmetį lankau solo latino šokius. Tiesa, bačata - išbandymas mano klubams, nes šio šokio nebuvau šokusi :) 

Mano Goda nešyklėje jautėsi patogiai, galiausiai ir užmigo. Labai smagu, kad suorganizavote tokį jaukų ir smagų susitikimą. Vaikams užmigus truko tik arbatėlės ir kavytės. Bet čia kitam kartui. Beje, mielai būčiau įsigijusi kengūrą, tačiau artėjant žiemai bus su ja nepatogu - po drabužiais per paltus ir kombinezonus, tikrai nelabai... Tiesa, jei toks susitikimas būtų pavasarį, mielai būčiau pagalvojusi.
 
Tiesa, labai norėčiau dar vieno susitikimo toje studijoje, kad būtų galima išbandyti "mamų dainas", žaidinimus, lopšines ir pan. Smagu būtų išbandyti ir vėliau pradėti lankyti. Kartais taip pritrūksta idėjų, ką veikti ir kuo sudominti vaikutį. 

Karolina su Sofija (6 mėn.):
 
Buvo smagu šokti su dukryte, buvo gaila, kad užmigo, tačiau ir pamoka vyko tuo metu, kai ji visada miega. Buvo įdomu susitikti su kitomis mamytėmis, pabendrauti apie vaikučius. Su viena mamyte net sutarėme kartu su kūdikėliais lankyti baseiną. Taigi susitikimas buvo labai naudingas

Platesnis REPORTAŽAS - FOTOBLOGE!

Studijoje "Mamų dainos" taip pat vyksta:

Muzikos pamokėlės Kūdikių grupėje - į jas kviečiu mamas ir tėčius su vaikučiais nuo 1 mėnesio iki 1,5 metų. Susitikimuose supažindinsiu jus su įvairia informacija apie ankstyvąjį vaikų ugdymą, priminsiu vaikystėje girdėtas daineles, išmokinsiu daugybės naujų (mūsų repertuare - daug lopšinių, pirštų žaidimų ir smagių lietuviškų žaidinimų, sukeliančių daug džiaugsmo mažiems vaikams). Šių užsiėmimų tikslas – suteikti mamytėms ir tėveliams žinių apie tai, kaip jie gali lavinti savo mažylius.

Muzikos užsiėmimai Mažyliams - į juos kviečiu, jeigu jūsų mažyliui nuo 9 mėnesių iki 2 metukų. Kartą per savaitę susitinkame smagiai pažaisti, padainuoti, pašokti ir pamankštinti mažuosius pirštukus: skamba 'Katutės', 'Virė virė košę', 'Kur joji, Jonai' ir daug kitų žaidimų ... Didžiąją šių užsiėmimų dalį skiriame mažyliams - dainuojame jiems ir žaidžiame kartu su jais, kviečiame juos prisijungti prie mūsų kartojant judesius ar dainelės žodžius. Kiekvieno mūsų susitikimo pabaigoje šiek tiek laiko skiriu informacijai, kuri naudinga kiekvienai Mažylį auginančiai šeimai.

InetaBu InetaBu 19. Sep 2014, 21:13

Ačiū už smagų susitikimą 😀