Friso Gold 1 pieno mišinio testavimas ir atsiliepimas

Friso Gold 1 pieno mišinio testavimas ir atsiliepimas

31. Aug 2014, 00:01

Pirmiausia tariam AČIŪ už gautą testavimui Friso Gold 1 mišinuką Mamyčiui klubui ir rėmėjams.

 

Pirmiausia priminsiu, kodėl nutarėm išbandyti pieno mišinuką.

Adrijus augo gerai ir net sakyčiau labai gerai. Svorio priaugimas buvo virš kilogramo, kas yra tikrai gerai, tad apie geriausio maisto kūdikiui trūkumą – nebuvo nei minties. Visgi kas kitas, jei ne mama žino kas dedasi su nuosavo mažylio „pieno banku“ ? Taigi ėmiau pastėbėti, kad sumažėjo pienelio gamyba. Natūralistės ir žindymo propaguotojos tuoj pat gali užklausinėti iš kur tai galėjau suprasti ? Visų pirma – fiziniai pokyčiai, antra – neramus kūdikus, trečia – per ilgas žindymas, mat žindymas jau kaip r buvo susireguliavęs. Sakysite – augimo šuolis ? Buvo ir jis. Sakysite – dar vienas augimo šuolis ? Gali būti. Tačiau pienelio „užsakymas“ nebuvo toks sėkmingas.

Arbatėlių laktacijai gerinti bei maisto, kuris neva skatina pieno gamybą bandymas – labiau dėl savęs, kad tikrai žinočiau, kad išbandžiau viską, mat pienelis gaminsai tik žindant. Mūsų atveju mažylis auga, auga jo poreikis daugiau maisto gauti, o pieno bankelis dirba „viena pamaina“. Manau mūsų atveju jo sumažėjo dėl vieno vienintelio naktinio žindymo, o kaip žinia naktis itin svarbi.

 

Tad ruošiausi pirkti mišinuką dėl minėtų priežasčių ir bent kartą dienoje mažylį primaitinti. Taip pat mišinukas mum pravertė, kai reikia kur nors išvykti, o pieno atsargų neturim, kadangi paprasčiausiai nebuvo iš ko „pieno banko“ prikaupti.

Tad maitinu pati, bet kartą dienoje primaitinu mišinuku.

Testuotojas:

Adrijus 3 mėnesių.

Pirmiausia apie pačią pakuotę, kas patiko ir kas ne:

  1. Pakuotė sandari, patogiai atidaroma – pliusas;

  2. Nėra informacijos aprašymo lietuvių kalba – ant dėžutės aprašymas (jei neklystu) latvių kalba. Tam, kad pasiekčiau aprašymą suprantamesne kalba – anglų ir rusų, teko ilgai ir nuobodžiai krapštyti lipnų pirmojo aprašymo lapą per visą dėžutę – minusas;

  3. Atidarius dėžutę, pasirodė labai jau nehigieniška kišti rankas ir kuistis po mišinuko miltelius ieškant samtelio, kuris tieisog įmestas į juos – minusas.

     20140830235401-69591.jpg

20140830235516-52269.jpg

Patarimas. Kadangi esame „žali“ mišinėlių pasaulyje, tai man šie nepatogumai pasirodė tikrai trikdantys, mat užima laiko, per urį mišinėlis jau galėtų būti paruoštas. Nežinau ar taip pateikiama visų gamintojų, bet tas matavimo samtelis milteliuose – tikrai prastas reikalas, manau įmanoma būtų higieniškai tą šaukštelį sandariai supakuotą dėti atskirtą nuo dangtelio ir mišinėlio – tarpe arba tvritint prie pačios pakuotės. Čia jau kaip pasiūlymas.

Mišinuko išvaizda, skonis ir ragautojo reakcija

  1. Mišinėlį paruošiau pagal rekomendacijas. Visgi nežinojau kaip tą temperatūrą numatuoti ir sulaukti kada bus 40 laispnių, tai tiesiog užvirinus vandenį palukiau kol pravės ligi tiek, kiek man atrodė tinkama. Pirmą kartą ruošiau vos 60 ml pabadymui, amt nesitikėjau, kad mažylis tiek išgers. O bereikalo ! Mano nuostabai mišinukas jam tiko ir patiko – jokio raukymosi, spjovimo ar ktiokios atmetimo reakcijos – valgė gožiai ir skaniai. Tikrai būtų išgėręs ir daugiau.

     20140830235736-25465.jpg

    Antras dublis. Kadangi nusimatė išvažiavimas, labai patogu buvo pasiruošti mišinėlio. Šį kart pasiruošiau dvigubą kiekį – kurį vėl mažylis ištuštino su pasimėgavimu.

     20140830235815-87558.jpg

    Trečias dublis. Kitą dieną mišinuko kiekį padidinau iki 150 ml, išgerta visas 130-140 ml. Mišinukas „tiektas“ nakčiai. Vaikutis, kaip ir anksčiau kėlėsi tik kartą – valio. Viduriukams taip pat nebuvo jokio poveikio – jokių neigiamų reakcijų nepastėbėjau.

     

    O kaip žinoti ar mažyliui skanu ? Žinoma – paragavau.

    Skonis ne per saldus, milteliai gerai ištirpę, jaučiasi šiek tiek vanilės poskonis. Kiek teko girdėti nuogirdų, būna išinukai ir saldesni ir su aštresniu vanilės kvapu, kas mamom ne visada patinka. Aš taip pat už tai, kad nebūtų saldu. Tad skonis ir man patiko, tad galiu teigti, kad ir mažyčiui tiko ir patiko.

     

    Mūsų reziumė:

    Pakuotė ir samtelio išėmimas galėtų būti patogesni, bet svarbiausia juk mažylio reakcija, taip ? Mano vaikučiui Friso Gold 1 tiko ir patiko. Sprendžiu iš to, kad suvalgydavo veik viską. Atpylinėjimas toks pats, kaip valgant mamytės pienuką – nepadaugėjo. Tuštinimosi reikaliukai taip apt nepakito.

    Tad mūsų atveju TIKO.

    Dar kartą dėkojam už galimybę testuoti ! Kadangi tiko, manau paieškų netęsime, nes kolkas viskas gerai.

     20140830235907-97504.jpg

    Adrijus ir mama Roberta.

01. Sep 2014, 11:01

Isbandytas budas. "Neuzsisako" mp daugiau. Bet maitinu ir tikrai maitinsiu mazejimo nematyt nors tiek gerai

mama ingrida mama ingrida 01. Sep 2014, 07:09

Pabandykit nusitraukti savo pienelio tuo metu kai kudikis zindo viena kruti, tuo metu is kitos su pientraukiu traukti pieneli.Bent man tai padedavo pienelis tekedavo pilnai. O kai nezysdavo tai galvodavau kad jo ten nelabai yra.Taip noretusi juk kuo ilgiau maitinti MP😀

31. Aug 2014, 12:59

Bankelis, kad ir streikuoja, bet veikia, kad ir "viena pamaina" kaip sakau, tad tikrai maitinsiu kiek eis, neperleisiu to artumo buteliukui 😀
Kitu šaukšteliu iškrapščiau tą samtelį. Beto atgal dėt vėl nelabai higieniška, kad ir plautom rankom čiupinėta tai dedu švariam krepšelį greta.
Ačiū už linkėjimą 😉 🌷

31. Aug 2014, 11:31

Gaila aišku, kad tas "bankelis" sustreikavo taip anksti, na bet gerai, kad yra pagalba 😀 Pirmąjį sūnų maitinau Similac mišiniu nuo 6 mėn, tai ten irgi šaukštelis buvo taip pat supakuotas, mane irgi kaskart nervindavo kišt pirštus 😀 Dabar mažąjai duodu NAN, ten šauštelis atskirai 😀
Džiugu, kad mišinukas tiko iš pirmo karto ir nepatyrėte jokių pilvelio bėdų. Aukit sveiki ir stiprūs 🌷