Gabytė visai nenori valgyti!

Gabytė visai nenori valgyti!

10. May 2012, 08:00

Sveiki, susidūrėme ir mes su tokia problemyte: mūsų mažoji princesytė kategoriškai atsisako valgyti "normalų" maistą.

 

Šiai dienai ji yra per mažo svorio. Jai pusantrų metukų, o ji sveria vos 10 kg!

Kol maitinau ją motinos pienuku, svoris augo normaliai. Nuo pusės metukų primaitinėjau košytėmis, kaip ir priklausė. Ji valgė jas. Nustojus maitinti, ji pradėjo nenorėti ir košyčių. Ieškojom su gydytoja, kuo čia ją dar primaitinti. Mišinukus geria, pamėgo labai kefyrą, jogurtus. O vat bulvyčių, kotletukų ar kitų produktų visai nepripažįsta.

 

Darėme ir kraujo tyrimus, ir vėl konsultacijai pas gydytoją ėjome, bet padarė išvadą, kad tiesiog nevalgiukė mūsų mergytė, nes tyrimai  visai geri, kirmėlyčių nėra.

 

Dabar mūsų maitinimosi režimas būna toks: ryte tik pabudusi geria mišinuką. Dienos metu, kai tik užsimano "am" geriame kefyrą, užkandžiauja nesaldžiais sausainukais, pagraužia obuolį, suvalgo jogurto indelį, o prieš einant miegot vėl mišinukas.

 

Bandėme ir ryte neduot mišinukų, ir neleist užkandžiaut, bet tik buvo ašarų krūva, o sotaus maistuko vis vien neįsileido į savo racioną. Karts nuo karto tik suvalgo kiaušinio baltymo.

 

Vietoje vitamino D pradėjome gerti žuvies taukus, galvojom, kad pagerės jos apetitas, bet klydome. Nors žuvies taukus ji tikrai mėgsta, ir tik pamačiusi buteliuką - pati žiojasi. Dar gydytoja parekomendavo gerti Floradix, bet ji jo visai negeria, tik išspjauna.

 

Šiaip Gabrielė puikiai jaučiasi, yra žvali, žaisminga, sportuoja baseine, bet mane tai vis vien labai neramina.

 

Papasakok apie vaiko apetitą ir degustuok Oiledixin niam niam

 

1

10. May 2012, 14:44

Kiekvienai mamai turbut svarbu,savo vaiko apetitas... Maniske irgi nevalgiuke,bet auga sveika ,isdykus...Gydytojai sako,kad viskas gerai,tiesiog toks vaiko apetitas. Ji viska valgo tik po truputi.Kartais 1 diena vos vos ka nors uvalgo,o kita diena jau tik duok mam mam... Maniske 1,6 men as maitinu vis dar savo pienuku pagal jos nora,kada ji nori...Bet pienuko ji tik atsigeria...

10. May 2012, 11:48

taaip, as suprantu, kad is sono keista, bet taip yra, ir tyrimus net del kirmeliu darem, ir kraujo, o nieko nerado. o masita jai ivairu bandem duoti, ji tik ispjauna pakramcius ir tiek. aisku mielai kirstu cipsus, bulvytes fri ir marinuotus agurkus, bet cia ne maistas, juolab auganciam organizmui

10. May 2012, 11:44

jo keista kad taip vaikas nevalgo iprasto maisto,juk jogurtas saldus ir jei kiekviena diena ji valgo vistiek turetu nusibosti ir pats organizmas reikalauti normalaus maisto 😕 o del svorio tai manoji 2 metu swere 10kg ir nieko uzaugo 😀

10. May 2012, 10:59

tai jau tikrai,kad idomi jusu situacija 🤓| taip nieko nevalgyt,nu tikrai keista..