Geria naktimis: kaip atpratinti?

Geria naktimis: kaip atpratinti?

29. Dec 2013, 07:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Mažylio pabudinėjimas naktimis ir prašymas gerti dažna tėvelių problema - vieni tai laiko išsigalvojimu, o kiti mano jog vaikas iš tiesų ištrokšta. Kaip elgtis ir atpratinti nuo šio poelgio? 

Pasak šeimos gydytojos Rasos Katkevičienės, tai aktualus klausimas, tačiau bendro visiems atsakymo nėra.

„Kodėl vaikutis geria naktimis? Kaip supratau, tai klausimas ne apie valgymą, kuris reikštų kūdikio maitinimą. Jei vaiką troškina, jis turėtų gerti nesaldintą vandenį, bet taip būna tikrai retai“, – teigia gydytoja.

Dažniausiai kūdikiai geria saldų gėrimą ar net pieną – tai suteikia kūdikiui malonumą, ramina. Remdamasi šia prielaida gydytoja pataria mamai ieškoti išeities.

„Jei kūdikėlis vyresnis nei metukų, yra sveikas, sotus, jam ne per karšta, bandykite tiesiog nebeduoti jam gerti naktimis. Greičiausiai jis protestuodamas labai rėks, kelias naktis visi nemiegosite, o gal ir ne“, – svarsto R.Katkevičienė.

Galbūt, pediatrės manymu, jūs imsite vaikutį supti, nešioti ar pasiguldysite greta savęs. Tuomet iškyla pavojus vieną nepageidaujamą įprotį pakeisti kitu – ne mažiau problematišku.

Specialistė pataria pasirinkti labiausiai tinkamą būdą: „Mano draugės sūnelis, neprikeldamas mamos, pats naktį išgerdavo du buteliukus ožkos pieno, kuris iš vakaro būdavo paliktas prie jo lovytės. Šiaip ar taip, sulaukę trejų metų vaikai paprastai nustoja gerti naktimis“.

03. Jan 2014, 06:28

Pas mus ir panasi beda tik mano mazyle nuo puses metu atsisake misinio o pieno negeria ir dabar nors jai dar tik 2metukai, vietoj pieno gerdavo arbata kazkur nuo pusantru metu naktmis vandenuka pradejau duoti bet buna kad ismiega visa nakti be gerimo.