Geriausias tėtis Tom Nicholson: “Išdykauti su vaikais - vienas didžiausių malonumų!”

Geriausias tėtis Tom Nicholson: “Išdykauti su vaikais - vienas didžiausių malonumų!”

25. Feb 2015, 12:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

 

Kada tėtis tampa tėčiu? Kas turi įtakos jo kompetencijai, autoritetui ir liudija, kad štai šis vyras bus geras tėtis savo vaikams? Apie šiuolaikinę tėvystę kalbamės su žinomos žurnalistės ir laidų vedėjos Beatos Nickolson vyru, verslininku, dviejų vaikų - Izabelės (8 m.) ir Jurgio (6 m.) tėčiu Tom Nickolson.

Kada pirmą kartą pagalvojote, kad norite būti tėčiu? Kokiu tėvu norėjote būti? Kokiomis savybėmis esate apdovanotas?

Kiek tik save pamenu, visuomet norėjau vaikų. Turėjau laimingą vaikystę ir atrodė natūralu perduoti tą patirtį kitai kartai - savo vaikams. Aš svajojau, kad būsiu atsipalaidavęs ir linksmas tėtis. Tačiau realybėje yra šiek tiek kitaip. Vaikai turi atsipalaidavusią mamą, todėl aš turiu būti griežtesnis nei esu iš tiesų. Galiu išdykauti ir dūkti su vaikais visą dieną, tad linksmybių mums netrūksta. Vieną dieną jie bus vyresni ir nebenorės krėsti pokštų, tačiau dabar jie dar maži, todėl išdykauti su jais man - vienas didžiausių malonumų.

Kokia buvo Jūsų reakcija, kai sužinojote, jog žmona Beata laukiasi? Kokios buvo Jūsų pirmosios emocijos, jausmai? Kaip šie pojūčiai keitėsi nėštumo laikotarpiu ir po pirmojo, antro vaiko gimimo?

Tas jausmas, kai sužinai, jog tapsi tėčiu, panašus į vaikščiojimą nesiekiant kojomis žemės. Tai, be abejonės, buvo naujos kelionės pradžia. Tarp mūsų bendraamžių mes buvo “ankstyvi” tėvai, tad visa tai buvo jaudinančiai įdomu ir nauja.

Koks buvote tėtis, kai žmona laukėsi? Ar Jums reikėjo kokio nors palaikymo, patarimo, kad galėtumėte "pergyventi" nėštumo laikotarpį?

Beata yra nuostabi mama ir tai ji jau įrodė dar būdama nėščia. Ji yra neįtikėtinai savarankiška, todėl visus rūpesčius perėmė į savo pusę. Beata tęsė savo darbus ir keliaudavo į Lietuvą iki tol, kol jai buvo leista skristi lėktuvu.

 20150225072913-61580.jpg 

Ar dalyvavote gimdyme? Jei taip - kas Jums labiausiai įsiminė? 

Žinoma, dalyvavau! Juk tai XXI amžius. Abu vaikai gimė Londone, St Marys ligoninėje šalia mūsų namų.Kai gimė Izabelė keletą kartų naktį važiavome į ligoninę, bet ji gimė dieną. …. Jurgis buvo greitesnis. Beata mane pažadino ir pasakė, jog turi važiuoti į ligoninę. Po trijų valandų sūnus gimė! 

Kaip Jūs pats save apibūdintumėte kaip TĖTĮ? Ar kaip tėtis turite savo moto?

Aš visada noriu būti visur su savo vaikais. Net dienos neužtenka. Man patinka būti namie ir leisti laiką su savo šeima.

Kaip ilgai Jums pavyksta leisti laiką su vaikais? Kokios Jūsų pareigos šeimoje, buityje? Ar Jums tai patinka? Kokios veiklos, užsiėmimai Jus visiškai patenkinta ir praturtinta? Kokios nemėgstamiausios veiklos namuose, buityje, ką su malonumu paliktumėte atlikti žmonai?

Šiuolaikinė tėvystė turi daugybę įsipareigojimų. Vaikų guldymas į lovą, valgio gaminimas, jų laisvalaikio organizavimas yra abiejų mūsų atsakomybė. Tačiau vaikų socialinį užimtumą aš mieliau palieku mamai, nes ji yra moteris ir žinau, kad ji viską geriau padarys už mane. Turiu savo verslą ir pats esu sau viršininkas, todėl bet kada galiu vaikus paimti iš mokyklos, nusivesti į mūsų restoraną “Jurgis ir Drakonas” suvalgyti ledų ar kitur smagiai praleisti laiką. Aš daug laiko skiriu vaikams ir man tai patinka. 

Kaip manote, kuo Jūs kaip tėtis skiriatės nuo kitų vyrų? Gal turite ką nors bendro, kokių panašumų su savo tėvu, seneliais? 

Aš normalus tėtis kaip ir visi kiti. Priklausomai nuo situacijos, esu griežtas, bet teisingas. Ir, žinoma, linksmas. Noriu palikti savo vaikams palikimą, nes visi mano šeimos vyrai tai darė.

 20150225072847-74736.jpg

Trys esminiai dalykai, kuriuos Jūs norėtumėte perduoti savo vaikams (pvz.išmokyti vaikus ko nors ir pan.)!

Norėčiau perduoti jiems padorumo jausmą, įgūdžius valdyti savo verslą ir galimybę būti tuo, kuo jie yra.

Ačiū už pokalbį.