Gertuvių maniakės išpažintis: testuojam Philips Avent naujieną

Gertuvių maniakės išpažintis: testuojam Philips Avent naujieną

25. Apr 2019, 14:55 Emama Emama

Prisipažinsiu – gertuvių mano vaikai turi tikrai daugiau, nei mudu su vyru – puodelių: nuo buteliuko tipo patiems mažiausiems, iki tokių, iš kurių atsigerti ir patiems mums, suaugusiems, buvo galvosūkis. Kodėl? Nes dabar jau trimetė dukra ne itin mėgo gerti, todėl jei tik godžiai gerdavo iš kito vaiko gertuvės – skubėdavau tokią nupirkti ir jai. Vėliau atsirado ir kitų prioritetų – kad pavertus netekėtų (nes yra ir tokių!), kad būtų galima plauti indaplovėje ir pan.

Dabar pagrindinis kriterijus renkantis gertuvę – kad visos jos detalės išsiimtų ir neliktų jokių užkaborių, kuriose kauptųsi nešvarumai ar, neduok die, net pelėsis. Mat turėjome nelaimės gerti ir iš tokių... Taigi, gertuvės mūsų namuose kaip žaislai – vienas slepiame, kitas traukiame į dienos šviesą, ir nuolat kaitaliodami užtikriname, kad ir trimetei, ir metinukui bus vis smagu iš jų atsigerti.

Mažiukui, kai tik pradėjau duoti atsigerti vandens, vis siūlydavau puodelį: kad išmoktų, kad sąkandis būtų taisyklingas ir panašiai – internetuose pilna rekomendacijų šia tema. Tačiau galiausiai prisiminiau ir gertuves – lauke ar automobilyje puodelio neprisiūlysi, be to, ir namuose matomoje vietoje padėta gertuvė dažnai sulaukia jo dėmesio. Mano tikslas – kad vaikas kuo daugiau gertų – pasiekiamas ir taip.

AVENT gertuvė su šiaudeliu, tiesą pasakius, beveik metukų sūnui buvo naujiena. Atsargiai pasiūliusi buvau pasiruošusi ir atmetimui – per šiaudelį jis dar nebuvo gėręs. Ir ką? Vuolia – vaizdas, lyg iš tokios būtų gėręs nuo pat gimimo. Gertuves su snapeliu, matyt, jau teks supakuoti ir atiduoti mažesniems piliečiams.

Šią gertuvę turime jau beveik savaitę. Ir kitos kol kas neprireikė – mažylis noriai geria, jam smagu ją nešiotis (forma gera mažoms rankytėms, be to, yra iškilimai, padedantys patogiai ją laikyti). Spalvos – skonio reikalas, bet žalia AVENT mums itin tinka. Lauke praverčia apsauginis vožtuvėlis (labai patogu, kad jis – ne atskiras kamštelis ar dangtelis, o pritvirtintas prie pačios gertuvės – dangtelius visada pametame).

Kiek skeptiškai vertinau aprašyme perskaitytą informaciją, kad lenktas šiaudelis padės ištuštinti AVENT gertuvę iki paskutinio lašo, bet nespėjus jos laiku pripildyti nutiko būtent taip. „Tu išpylei vandenį? Kodėl nepripylei naujo“, - net paklausiau vyro. Nieko jis neišpylė – mažius tikrai ją ištuštino iki paskutinio lašo.

Pliusas man – visos detalės išsiardo ir puikiai išsiima plovimui. Nešvarumams slaptai kauptis nėra jokių užkaborių. Mažas minusas – prie gertuvės nėra specialaus šepetėlio plauti šiaudelį (bet kažin kodėl jų niekur nėra, kur, mano akimis, turėtų būti). Aš tokį šepetėlį turiu, tad minusas tikrai mažas.

Didelis minusas – konkurencija. Mat vos pamačiusiai gertuvę trimetei čia ir dabar prireikė tokios pat. Ją labai sužavėjo „drakoniuko gertuvė“ – mat viskas, kas yra slibinai ir drakonai dabar yra mėgstamiausia. Taigi, vėl ir vėl mokomės dalintis.