Mūsų rūsyje saugomų moliūgų pakaks visai žiemai. Tai viena mėgiamiausių daržovių (neskaitant cukinijos). Tad gaminame ir sriubas, ir blynelius, ir net kepame pyragus.
Vienas iš mėgstamų paprastučių receptukų: blyneliai.
Reikės:
500 g moliūgo
2 kiaušinių
1 svogūno
2 šaukštų miltų
2 šaukštų avižinių dribsnių
Krapų, pipirų, druskos pagal skonį
-Moliūgą nulupame, išėmę sėklytes sutarkuojame burokine tarka.
-Svogūną taip pat sutarkuojame tarka.
-Kiaušinius išplakame su prieskoniais ir druska.
-Visus produktus sumaišome ir paliekame tešlą 5-10 minučių pabrinkti.
Blynelius kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi ar kitais riebalais.
Skanaujame su mėgiamu padažu, kefyru arba tiesiog vienus (pastarąjį būdą itin mėgsta mūsų sūnelis).
Dalyvaukite konkurse Tas skanusis moliūgas
3 nugalėtojoms padovanosime po dvi vanilės skonio FRISO pieno gėrimo pakuotes!
Friso Gold 3 pieno gėrimas, vartojamas vietoje karvės pieno, aprūpins mažylį būtiniausiomis maisto medžiagomis ir vitaminais, reikalingais jo augimui ir vystymuisi.
Daugiau apie specialų vanilės skonio pieno gėrimą Friso Gold 3, skirtą vaikučiams nuo 1 iki 3 metų, skaitykite: Friso Gold 3
labai skaniai atrodo 😀