Ekologiškos HiPP košės - tai, kas geriausia iš gamtos

Ekologiškos HiPP košės - tai, kas geriausia iš gamtos

22. Sep 2014, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Paskutiniu metu ekologiškumo tema tapo ypatingai populiari – nuolat kalbama apie ekologiškus produktus, ekologinę gamybą, žemdirbystę, gyvulininkystę, jų naudą tiek žmogaus sveikatai, tiek supančiai aplinkai.

Tačiau ar tikrai turime pakankamai žinių apie ekologiškus produktus, jų gamybą, sertifikavimą?

Ekologinės gamybos ūkiuose:

  • Nenaudojamos cheminės medžiagos (pesticidai, sintetinės trąšos), o pasirenkamos natūralios augalų apsaugos priemonės.
  • Nenaudojamos mineralinės trąšos, o taikoma augalų sėjomaina.
  • Auginamos vietinės augalų ir gyvulių rūšys ir siekiama, kad gamybos ciklas būtų uždaras – auginami gyvuliai šeriami tame pačiame ūkyje užaugintais augalais.
  • Gyvuliai auginami be augimą skatinančių priemonių.
  • Visi ekologiniuose ūkiuose užauginti produktai yra be GMO.

O kad būtų laikomasi visų šių reikalavimų, ekologinės gamybos procesas turi būti griežtai kontroliuojamas. Lietuvoje kontrolės procesą vykdo VšĮ „Ekoagros“. Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, ekologinė gamyba tikrinama ir sertifikuojama, o ekologiški produktai ženklinami pagal Europos Sąjungos (ES) teisės aktų reikalavimus.

Ženklinimo sistema užtikrina, kad pirkėjas būtų tikras, jog perkami ekologiški produktai pagaminti pagal ES ekologinės gamybos reikalavimus. O ekologiškus produktus visada atskirsite nuo įprastų, nes jie paženklinti ES ekologinės gamybos logotipu:

  20140915144931-37836.jpg

HiPP kompanija, turėdama daugiau nei 50 metų ekologinio ūkininkavimo patirtį, taiko dar griežtesnius reikalavimus nei to reikalauja ES teisės aktai: kokybės kontrolė nuo dirvos parinkimo iki gatavo produkto atliekama iki 260 kartų (tai yra daugiau nei numatyta ES teisės aktuose). Todėl HiPP produktai papildomai žymimi HiPP ekologinio ūkininkavimo ženklu:

  20140915144953-65010.jpg

Pradėjus kūdikį maitinti papildomu maistu, rekomenduojama rinktis ekologiškus maisto produktus. Ekologiškos HiPP košės – puikus patiekalas pavakariams ar vakarienei. HiPP asortimente gausu košių be pieno ir pieniškų košių.

Košes be pieno galima ruošti su mamos pienu, pieno mišiniu ar vandeniu, galima paskaninti vaisių tyrelėmis. Vaikams, kurie turi polinkį į alergiją, košes rekomenduojama ruošti su hipoalerginiu (pvz., HiPP HA) mišiniu. Košių sudėtyje nėra cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų), jos papildytos vitaminu B1, kuris padeda palaikyti normalią nervų sistemos veiklą.

Pieniškos košės ruošiamos tik su vandeniu, jos ypač tinkamos kaip vakarienės patiekalas, nes yra skanios bei sočios. Pieniškos košės gali būti dribsnių pavidalu arba gali būti jau paruoštos vartojimui (stikliniuose indeliuose). Sausų HiPP pieniškų košių sudėtyje yra tolesnio maitinimo pieno mišiniu, kuris pagamintas atsižvelgiant į augančio mažylio poreikius. Mišinyje gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, ypač kalcio, kuris reikalingas normaliai kaulų būklei palaikyti.

Pasirinkę HiPP produktus, galite būti tikri, kad Jūsų mažylis gaus tai, kas geriausia iš gamtos. Ką byloja ir HiPP šūkis – Geriausia iš gamtos. Geriausia gamtai.

20140915145044-25904.jpg