"Mes planuojame krikštynas": Huberto avietinės krikštynos. Vizija.

"Mes planuojame krikštynas": Huberto avietinės krikštynos. Vizija.

06. May 2014, 00:00 pypse pypse

Sužibusi Krikšto žvakutės liepsnelė apšviečia mažylio kelią. Tą akimirką užlieja tikėjimas, kad ta šviesa visuomet spindės mūsų mažylio akyse.

Augau kambaryje, ant kurio sienos buvo pastelinis paveikslas: du vaikai eina per tiltą, o virš jų sklendžia Angelė. Virš kiekvieno gimusio vaikučio sklendžia Angelė, per Krikštą jie ištiesia vienas kitam ranką – pasižada visuomet būti drauge. Man šis pasižadėjimas nuostabiausia, tyriausia ir gražiausia šeimos šventė.

Esu mama antrą kartą. Taigi turiu ir džiaugsmą planuoti krikštynas antrą kartą.   Su jumis dalinsiuosi planavimo žingsneliais, tikiuosi iš jūsų ir idėjų, ir nuomonės, ir pritarimo.  Pirmajame savo planavimo bloge labai abstrakčiai papasakosiu įsivaizduojamų krikštynų viziją.

Krikštynose svarbiausia – ceremonija ir krikšto tėvelių parinkimas. Viena šeima ypač gražiai rodo meilę ir dėmesį Hubertukui, tad nekantrauju juos pakviesti lydėti Hubertuką susitikime su savo Angele. Norėčiau, kad ceremonijos metu kunigas leistų pasireikšti svečiams, kad pvz. mano sesė pasakytų kokius žodžius ar pagrotų.

Į ką būtina atsižvelgti – šventėje turėtų dalyvauti >8 vaikai, tad turiu planuoti šventę, kad vaikai jaustųsi patogiai.

Data – 2014 rugpjūčio 16 d.  Aš datą išsirinkau, bet dar nesu susitarusi su kunigu. Tai artimiausias numatomas darbelis. Sūneliui Hubertui tada bus 8 mėnesiai.

Šventės vieta – ketinau kurti jaukią aplinką savo namų kieme, bet apsigalvojau. Norisi šventės tikros, o ne rūpinimosi kitais svečiais, noriu išvengti tvarkymosi prieš ir po.

Tema – pirminė vizija yra susieta su rugpjūčio uogomis- avietėmis. Avietės turėtų dominuoti „saldžiame stale“, taip pat šią spalvą norėčiau rinktis drabužėlių akcentams. Pirmuosius mėnesius Hubertuką fotografuoju su kiškiais pliušiniais, tad savaime „išplaukė“ ir kiškio motyvas. Svarstau ar išsitekti su dviem spalvom (baltas kiškis ir avietinė) ar į draugiją pakviesti rudą spalvą (rudas kiškis, balta ir avietinės spalvos). Trys spalvos leis vėliau lengviau parinkti drabužių aksesuarus ar pan. Bet iš esmės dominuojanti spalva turi likti balta.

Drabužėliai – ketinu laukti iki paskutinės minutės ir stebėti savo vaikučio raidą, ką jis mokės. Ne visi drabužėliai dailiai atrodo, kai vaikutis laikomas tėvelių glėbyje.

Ką ketinu daryti pati – pakvietimą krikšto tėveliams ir svečiams, galvoti spalvinius akcentus  visiems šeimos nariams, pasirūpinti pasižadėjimais. Šventės metu svečiai lyg ir pasižadės kažką mažam vaikeliui, kad tai nepasimirštų ketinu pagaminti magnetukus pagal savo krikštynų temą. Kartu tai bus ir prisiminimas iš šventės. Taip pat paruošiu ir  dekoruosiu vaišių stalą vaikams.

Suderinimai – norėčiau kad krikštynų fotosesija būtų kartu ir šeimos fotosesija. Man neaktualu foto kaip rengiamas vaikutis prieš šventę. Kol vyktų fotosesija po ceremonijos reikia sugalvoti kaip, kuo užimti svečius, ypač vaikus.

 20140505175336-10069.jpg

Štai tokios mano vizijos. Kitą kartą pasidalinsiu ką nusprendžiau dėl spalvų ir kaip pavyko sukurti pakvietimus. 

pypse pypse 06. May 2014, 11:22

Ieskau kavines su tinkama aplinka vaikams, kokia zaidimu aikstele kad butu, kad nebutu kokio prudo salia, kad ziadimu aikstele butu lengvai stebima is sales. Kviesime apie 30 zmoniu. Artimiausi tik. Dziaugiuosi kad dar tiek turime artimiausiu savo seimoje. Tai kad jau susitiksim visi is visu lt kampu tai ir papietausime ir dar karta pavakarieniausime ren turbut, ta prasme banketa imsiu, su maziau alko ne per vestuves 😀) ka veiksime be valgio dar nezinau. Reik sugalvot kazkokiu uzemimu salia valgio 😀)

06. May 2014, 09:06

Puiki idėja dėl pagrojimo bažnyčioje, manau ją pasiskolinsiu 😀 taip pat patiko mintis apie kvietimus krikšto tėvams! 😀
O jei šventė ne namuose, kokių minčių kyla, kur švęsite ar kaip čia išsireikšti, vakarieniausite, minėsite? 😀