Huberto primaitinimo dienoraštis: nauja pradžia

Huberto primaitinimo dienoraštis: nauja pradžia

04. Jul 2014, 11:39 pypse pypse

Jau tapo įprasta antrą dienos maitinimą Hubertui sėstis į maitinimo kėdutę. Nors nieko nevairuoja, bet sėdi prisisegęs diržais. Saugumas valgant irgi labai svarbus. Mūsų maitinimo kėdutė išaugta ir vyresnėlio brolio, ir pusseserės Elsos. Išaugo ją ir vaikai tėvų, iš kurių kėdutę pirkome, o ji vis dar stabili, tvarkinga, patogi. Gerai valosi, lengvai reguliuojasi. Nebaisu ir kai brolis sunkuolis išbando. Tad jei kas interneto platybėse ieškote rekomendacijų apie maitinimo kėdutes, savąją drąsiai rekomenduoju auganti kartu su vaiku Chicco Polly 2 in 1.

Rekomenduoti galiu ir daržovių grūstuvę  iš Tupperware produkcijos.  Ją įsigijau mėgiamai vyresnėlio bulvių košei grūsti. Atrodo paprastas virtuvės įrankis, bet ir labai patogus, ergonomiškas, higieniškesnis nei tradicinė medinė. Su šiuo įrankiu trinu ir mažyliui košytę, nes blenderis  daržovienę padaro kažkokią keistą... 

20140704113233-61384.jpg

Dar vienas mano džiugesiukus keliantis pirkinys – tai mažulytis puodas (0,75 l) su dangčiu ir storu dugnu.  Labai patogus pirmoms košėms virti, o ateityje galėsiu pašildyti nedidelius kiekius maisto ar virti kakavą.

Kaip mums sekasi valgyti po pertraukos?

Pradėjome viską iš pradžių. Šį kartą nuo daržovyčių. Mus pasiekė šviežios bulvytės iš močiutės daržo. Tad nuosekliai po šaukštelį didinat kiekį, ketvirtą maitinimą pridedant morką, septintą – moliūgą Hubertas sklandžiai mokosi valgyti maitinamas šaukšteliu ir jau dviem dantukais sutrinti stambesnius daržovių gabaliukus.

Bėrimų daugiau neatsirado, o sode  raibuliuoja vasaros uogų spalvos. Kiekvieną rytą Hubertukas pasimėgauja viena uogyte. Jau paragavo žemuogę, braškytę, juodąjį serbentą.  Manau dėl didelio bėrimo kaltas buvo pirktinės slyvų tyrelės porcijos dydis. Po trijų dienų primaitinimo pertraukos ir mano pačios griežto valgomų produktų reguliavimo vėl įnikau valgyti viską, o ir Hubertą pratinu prie uogų, bet bėrimas nebeatsiranda. Valio!

20140704113327-89858.jpg

Artimiausias planas – nuosekliai padidinti kasdien suvalgomų uogyčių skaičių. Padidinti suvalgomą daržovienės porciją. Kol kas Hubertas suvalgo valgomo šaukšto dydžio porciją. Visi kiti valgymai ir atsigėrimai yra tik MP.

O ką labiausiai patinka ragauti Hubertui? Žinoma kas ryšku, čeža, guli ne vietoje, yra iš karto už apklotėlio krašto, ką turi brolis, ką laiko mama, ką pavyksta sučiupti, net jei tai yra brolio ausis :)

20140704113644-48116.jpg

pypse pypse 04. Jul 2014, 20:00

Saulyte, labai ačių už komentarą

04. Jul 2014, 16:34

Gerai kad praejo berimas😀
maniske visas pirktas kosytes atpildavo, isskyrus tyreles ellos kitchen kurias iki dabar valgo, tai net ir nebepirkdavau.
As beveik visada blenderiuodavau bet jei nori palikt tirstesne konsistencija tai tikrai per daug lipni buna. Bet jau kai su mesyte duodavau tai nieko kito nesugalvodavau kaip blenderis, kai skyscio dapili pakankamai tai gera ta kosyte
Sekmes didinant vitaminu kieki (uogyciu) ir atrandant naujus skonius😀
(p.s. kaip gera augti vaikams kai taip rupestingai apgalvojamas ir daromas kiekvienas zingsnis. jaustis tokiems apsaugotiems kai patys dar to negali)

pypse pypse 04. Jul 2014, 14:57

Negeria. pabandžiau įpilti vandenuko, bet jis pakramtė tik ir tiek. 😀 Po maisto duodu pienuko atsigerti, tai nėra progos mokyti naudotis gertuvėle.

04. Jul 2014, 13:27

Dėl kėdutės super, kaip tik ieškom, žiūrinėjam, reiks pasidomėt! 😀
O pagrindinėje foto Hubertukas iš puodelio geria?! Kaip jis to išmoko??? 😀
Džiaugiuosi už jus, kad nebėr jokių bėrimų, valio! 😀