Huberto primaitinimo dienoraštis:  pietūs prie jūros

Huberto primaitinimo dienoraštis: pietūs prie jūros

19. Jul 2014, 12:22 pypse pypse

 Hubertui 6,5 mėn. Pats metas keliaujant su juo peržiūrėti  „mamos rankinę“ arba ilgiau užtrukti pakuojant vaikučio lagaminą.  Reikia pagalvoti apie pietus.

Prieš kelionę  didesnėje parduotuvėje atidžiai skaičiau paruošto vaikiško maisto pakuočių etiketes. Visokios fruktozės, papildomi vitaminai C... pasimečiau ar gerai visi tie priedai ar nelabai... Bet atsakymų paliksiu ieškoti MK specialistams, o pati į pirkinių vežimą įdėjau: bulvių ir moliūgų tyrės, bulvių ir morkų tyrės, moliūgų tyrės, žiedinių kopūstų tyrės,  kriaušių bei obuolių ir mėlynių tyrių. Nusprendžiau atostogauti be grūstuvės ir puodų.  Viską gerai toleravo.

Į paplūdimį nepradarytą tyrelę nešdavausi šaltkrepšyje. Valgė „šaltkrepšio temperatūros“.  Namelyje turėjome šaldytuvą, todėl pradarydavau kelių skonių tyreles ir sumaišydavau, nesuvalgytą kiekį laikydavau šaldytuve. Kitą dieną tyrelės stiklainiuką iš šaldytuvo sušildydavau  karšto vandens dubenėlyje (iki kambario temperatūros) ir šaltkrepšyje nešdavausi į pajūrį.

 

Desertiniai vaisių indeliai nėra dideliais kiekiais, bet vis tiek pabijojau duoti tiek kiek nori (kartą buvo labai stipriai išbertas), todėl į paplūdimį nešdavausi tokiu pat principu kaip daržovienes.

20140719122123-17852.jpg

Hubertui labai labai patiko moliūgas ir  nauja NUK gertuvė. Karštą dieną ne tik godžiai gėrė vandenį, bet ir smagiai graužė gertuvės snapelį.

20140719122151-88971.jpg

Taip pat dviem dantukais gremžė obuoliuką, krykštė skanaudamas arbūzo. Šis ko gero pakerėjo savo ryškia raudona spalva, o ir padėtas ant stalo šviečia iš toli. Gal dėl to pamatęs arbūzą iš karto kūdikiškai ima jo prašyti.

20140719122231-83337.jpg

Ir apie uogas. Kopų miškelyje  radau  žemuogių.  Suvėriau jas ant smilgų ir atnešiau vaikams. Koks džiaugsmas buvo, ir kaip kvepėjo, ir kaip skanu. Abiems. Grįžus namo mūsų žemuogių pievelė taip pat buvo pilna, kaip mes vadiname „bomboškių“ – prisirpusių, braškės didumo žemuogių. Taip pat krūmai aplipę juodaisiais serbentais, o  medžių viršūnėse pačios skaniausios trešnės. Uogytes duodu po vieną suspaustas. Su visom skūrytėm ir sėklytėm.   Manau skūrytėse gausiausia vitaminų...?

O dabar klausimai. Laukiu patarimų ir nuomonių ir iš mamų ir iš specialistų. Ačiū.

  1. Pirktinėse vaisių tyrelėse yra sudėtyje fruktozė. Nors aš pati duodu grynas uogas, bet vis tik norisi žinoti kas geriau – uoga su fruktoze ar uogos trintos su cukrumi?
  2. Vaisių tyrelėse būna paryškinta – su vitaminu C. Ar reikia jo papildomai? Ar kaip tik nuo jo gali berti?
  3. Ar gerai daržovienes papildyti žalumomis (nuo 7 mėn.): krapai, petražolės, pankolis ir tt?
19. Jul 2014, 17:33

Matau, kad puikiai paatostogavot, Hubertukas laimingutis atrodo 😀 Geri klausimai iškilo! 😀 Aš deja dar nemačiau pirkti tokios tyreles, kuri būtų be jokių priedų, tad visada renkuosi tą, kur jų mažiausiai 😀
Dėl vit. C žinau tiek, kad jei organizme yra jo per daug, tai pasišalina su šlapimu, bet iš praktikos nieko nežinau 😀
O dėl žolelių ir man kilo toks klausimas, tai manau greit pradėsiu gardinti košytes,nes pritariu motinysteveza nuomonei, kad ten yra daug vitaminų 😀

motinysteveza motinysteveza 19. Jul 2014, 13:09

kokios fainos duobutės Huberto 😀) iš tavęs paveldėjo 😀 Mano Gabrielė turi VIENĄ duobutę, tik nežinau giminėj žmogaus iš kurio ji tai paveldėjo 😀)

maniau, kad Gabrielei dar trūksta kelių mėnesiukų, kad būtų patogu su ja palūdimy, nes baisiai reikėjo saugoti nuo smėliuko, kas nelabai įmanoma. o kai karščiai buvo, atrodė, kad ją nužudyčiau nuo kaitros, jei neščiausi į paplūdimį 😀)) tai tik kartelį pagulinėjo, o kitus kartus tik nešynėj pabuvo. bet dabar žiūriu, kad nėr labai patogu ir su vyresniu kūdikiu, visiokios tyreles reikia temptis ir panašiai... nuo smėlio ir tokį dar reikia saugoti...

*visi priedai tyrelėse, skirtom kūdikiams, man nelabai...
*nuo vit. C tikrai gali berti, kai jo padauginama. esu taip prisižaidus kažkada su Deima - duodavau daugiau žirniukų nei rekomenduojama (nes jai skanu, l. prašė...) ir išbėrė. nutraukus, greitai išnyksta.
*mano akim, žalumynai nuo 7 mėn. (ir jaunesniam duočiau)tik naudos duoda- daugiau vitaminų gauna vaikas ir skonį pagerina. bet ką pasakytų specialistai nežinau...