Huberto primaitinimo dienoraštis: receptai

Huberto primaitinimo dienoraštis: receptai

29. Jul 2014, 16:36 pypse pypse

Huberto primaitinimo valgiaraštį papildė mėsa. Šviežią kalakuto krūtinėlę susimaliau, susiformavau rutuliukus po ~50gramų ir juos užšaldžiau.  Kai gaminu paimu rutuliuką mėsos iš kameros ir dedu į puodą.  Mėsos atskirai neverdu... Tiesa sakant ir taip užtrunku virtuvėje, todėl esu patenkinta ir tuo, kad verdu naminį maistą, o neperku jo iš parduotuvės.

Dalinuosi Huberto mėgstamais receptais. Maisto produktų eilės tvarka pagal didžiausią kiekį tame recepte. Maistą gardinu saulėgrąžų (neturi kvapo) aliejumi.

Moliūgas, kalakutiena, obuolys, raudonėlio lapelis.

Burokėlis, moliūgas, kalakutiena, pomidoras, krapų šakelė.

Morka, pomidoras, kalakutiena, moliūgas.

Cukinija, moliūgas, kalakutiena, agurkas, krapų šakelė.

 

Visos daržovės iš mūsų ir draugų šiltnamių – natūraliai saldžios, o maistas gaunasi labai gražių spalvų.

Maisto vienu metu išverdu apie 280 ml. Jo užtenka dviem dienom. Ko nesuvalgo sudedu į Avent indelį su dangteliu ir padedu į šaldytuvą. Maistas neprisigeria kvapų.  Šie indeliai yra puikūs pagalbininkai primaitinant Hubertuką.  Ypač kelionėse.

20140729163313-59624.jpg

Indelius su maistu šildau NUK maisto šildytuvu (gavome dovanų) – inde kuris palaiko karšto vandens temperatūrą. 

20140729163408-57983.jpg

29. Jul 2014, 20:46 pypse

Gerų idėjų pasiskaičiau, reiks ir man racioną plėsti 😀 O kiek kartų valgot: 1 košę pietum ir desertą ar kaip? Ką desertui bandot?

pypse pypse 29. Jul 2014, 17:36

Taip viską dedu į puodą. Agurką dedu nuskustą dideliais gabalais. Pomidorą su odele, išvirus ji būna nusilupus - išimu ją. Obuolį taip pat nuskustą verdu skiltelėmis. Daržoves į puodą dedu skirtingu metu, nes pvz. morka verda ilgiau nei cukinija ar moliūgas. Obuolį pačioje virimo pabaigoje dedu. Tuomet viską su grūstuve sutrinu.

29. Jul 2014, 17:06

Labukas, virėjai ir valgytojai 😀 o pomidorą, agurką, obuolį taip pat dedi į puodą ir verdi ar tik kartu sutrini su koše?