Idėjos, kaip kūrybiškai ir smagiai praleisti šventes su vaikais

Idėjos, kaip kūrybiškai ir smagiai praleisti šventes su vaikais

23. Apr 2011, 08:30

 

Trys laisvos šventinės dienos, kurias galima praleisti ne prie televizoriaus, o kūrybiškai. Duokite laisvę savo ir vaiko fantazijai – kartu sukurkite Velykų papuošimus arba imkite ieškoti velykinio lobio!

 

Margučių paieškos

 

Daugiausiai linksmybių vaikams, be abejo, bus beieškant paslėptų velykinių kiaušinių. Šias paieškas galite surengti ir lauke, ir kambaryje.

 

Kad margučių slėptuvės ir ieškojimas būtų smagesnis, gali iš anksto paruošti lapelius, kurie nurodytų pagal pažymėtus punktus ir nuvestų vaikutį į paslaptingąjį lobį – velykinių margučių slėptuvę.

 

Kiekviename sustojimo punkte gali padėti mažyčius kiaušinukus arba kokį nors saldumyną. Tam, kad žaidimas būtų dar linksmesnis, sugalvok kokias nors nesunkias mįsles, kurias įspėdamas vaikas surastų vis kitą slėptuvės vietą. Ir tokiu būdu pagaliau surastų didįjį margučių lobį.

 

Velykinis koliažas

 

Papuoškite namus pačių padarytais spalvingais koliažais. Susirask kietą lapą, geriausiai – kartoną.

 

Pasiruošk viską koliažo papuošimui: klijų, audinio atraižų, sagų, lipdukų, blizgučių, flomasterių, vatos ir viską, kas ateina į galvą – ir leisk vaikučiui padaryti savo velykinį koliažą.

 

Jei nenorite kurti kelių koliažų, susitarkite, kokia bus bendra tema ir nupieškite ant kartono konkrečius kontūrus. Ir tada leisk vaikui pripildyti šiuos kontūrus kokiomis tik nori medžiagomis.

 

Praleiskite kūrybiškai Velykas su savo šeima!

 

Ką jūs suplanavę veikti visas švenčių dienas? 

 

Mamyčių klubas

23. Apr 2011, 08:54

labas rytas 😀 pas mus sventes bus namuose 😀 parsivesim prosenele ir su seneliais atsvesim...kiausiniai jau nudazyti,beliiko ryt ryta i baznycia nueiti ir svente prasides 😀
pirmadieni gal vaziuosim i palkynus,Viltyte dar enra ten buvusi,zinoma jei seneliui nereikes isvaizuoti i reisa 😀