Inhaliatoriai - švelnus kvėpavimo takų gydymo metodas

Inhaliatoriai - švelnus kvėpavimo takų gydymo metodas

17. Nov 2020, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Prasidėjus šaltajam sezonui vaikai vis dažniau serga peršalimo ligomis. Jei sloga lengva, panikuoti nėra pagrindo. Tiesiog stebėkite mažylio sveikatos pokyčius, kad prireikus galėtumėte kreiptis į gydytoją.

Jei slogą lydi nedidelis karščiavimas ir kosulys, tikėtina, kad gydytojas patvirtins peršalimą, parinks tinkamą gydymą, rekomenduos natūralius preparatus ir inhaliacijas. Gydant peršalimą nereikėtų įtraukti „sunkių“ vaistų, kad nenusilptų imuninė sistema.

Ką daryti, jei vaikui sloga, kosulys ir žema temperatūra?

  • Iš pradžių atmeskite vaiko kontakto su užsikrėtusiu koronavirusu Covid-19 galimybę
  • Reguliariai vėdinkite kambarį. Vėsesnis oras padės organizmui lengviau įveikti karščiavimą.
  • Neskubėkite mažinti temperatūrą vaistais. Jie naudojami tik esant aukštesnei nei 38 laipsnių temperatūrai ir pagal gydytojo nurodymus.
  • Neduokite vaikui antibiotikų profilaktikai. Jų vartojimas tik pablogins situaciją ir susilpnins imuninę sistemą.
  • Duokite vaikui kuo dažniau atsigerti vandens ar šiltos arbatos.
  • Norėdami palengvinti kvėpavimą ir atsikosėjimą, inhaliacijoms naudokite NaCl tirpalą ar vaistų inhaliacijas, jei nurodė gydytojas.

Inhaliatorius - puiki pagalba sergant rudens žiemos sezonu

Vienas efektyviausių kovos su peršalimu būdų yra inhaliacijos. Įkvėpus vaistai efektyviau prasiskverbia į bronchų ir plaučių gleivinę, drėkina ją, palengvina atsikosėjimą ir pagerina bendrą savijautą. Inhaliacijos yra vienodai veiksmingos ir vaikams, ir suaugusiems.

Prasidėjus rudeniui ūminių kvėpavimo takų virusinių infekcijų skaičius sparčiai išauga, pagrindiniai simptomai - kosulys, sloga, kartais karščiavimas, todėl neseniai gydytojai inhaliaciją patvirtino kaip vieną efektyviausių ir švelniausių pagalbos jauniems pacientams būdų.

Inhaliacijos žinomos jau seniai, jų paruošimui buvo naudojami įvairių žolelių nuovirai ir eteriniai aliejai. Kadaise jie buvo gaminami ir sveikatos priežiūros įstaigose naudojant stacionarius inhaliatorius, tačiau šiuolaikinės pažangos dėka inhaliatoriai tapo daug kompaktiškesni ir lengviau prieinami. Tokiu būdu jie tapo nepamainomais pagalbininkais rudenį ir žiemą.

Anksčiau inhaliatoriuose buvo naudojami karšti garai. Tačiau šiuolaikiniai inhaliatoriai yra daug saugesni, todėl juos galima naudoti net kūdikiams nuo vienerių metų.

Kokias ligas galima palengvinti inhaliacijomis?

Vaistai, patekę į organizmą inhaliatoriaus paglaba, pradeda veikti akimirksniu, todėl inhaliacijos yra geras pagalbininkas tais atvejais, kai reikalinga skubi pagalba, pvz. bronchinės astmos priepuolių, alergijų metu.

Dar inhaliacijos rekomenduojamos esant įvairioms kvėpavimo takų ligoms - slogai, bronchitui, cistinei fibrozei, jau minėtai astmai, taip pat prasidėjus laringitui, faringitui ir kt.

Todėl inhaliatorių namuose rekomenduojama turėti tiek šeimoms su mažais vaikais (nes jie dažniausiai yra linkę sirgti peršalimo ligomis), tiek šeimoms, sergančioms lėtinėmis ar kvėpavimo takų ligomis (bronchine astma, lėtiniu bronchitu, cistine fibroze).

Mamyčių klubas rekomenduoja mobilųjį, ypač tylų ir lengvą

EVOLU NANO AIR inhaliatorių

 

  • Ergonomiškas, labai lengvas ir kompaktiškas
  • Triukšmo nebuvimas darbo metu, galimybė įkvėpti vaikui miegant
  • Lengva valdyti, valdoma vienu mygtuko paspaudimu
  • Nepertraukiamas veikimas 10 minučių, automatinis išsijungimas po 10 minučių
  • Visiškai įkrauta baterija veikia 60 minučių
  • Lengvai keičiamos dalys: kandiklis, vaikų ir suaugusiųjų kaukės
  • USB jungtis
  • 2 įmontuotos ličio baterijos

 EVOLU inhaliatorius yra nepakeičiamas kvėpavimo takų ligų prietaisas tiek suaugusiems, tiek vaikams, todėl jį rekomenduotina turėti kiekvienai šeimai. Nenaudokite skysčių, kuriuose yra esterių, aliejų ar kietų medžiagų, įskaitant augalų ekstraktus su nuosėdomis, arba aliejinių vaistų.

Kur įsigyti inhaliatorių:

www.simitri.lt

www.pigu.lt

www.medikos.lt

www.mamaassergu.lt

www.mamaimam.lt

www.manovaistine.lt  

www.eurovaistine.lt 

www.benu.lt 

Simonadub Simonadub 12. Nov 2020, 23:12

Turiu iš mama sergu kitokį inhaliatoriu air aingel na tobulas , prieš turejau per pus brangesni omron kurio detales neilaiko.. džiaugiuos kad dar atradau variantą kur galima miegant inhaliuoti ir na tobulas nes tik miegančius vaikus galiu inhaliuoti . Aciu už rekomendacijas