Jaunuolis alergiškas vabzdžiams

Jaunuolis alergiškas vabzdžiams

26. Apr 2013, 07:00

 

Iš mamos Aušros laiško:

 

Laba diena. Norėčiau paklausti vaikų alergologo dėl alergijos vabzdžiams. 16 metų jaunuolis alergiškas vapsvų įgėlimams.

 

Jo organizmo reakcija po įkandimų: patinimas įgėlimo vietoje, išbertas ir niežtintis kūnas, tinstantis veidas.

 

Alergologijos centre jam padarė alergijos tyrimus - odos ir veninio kraujo, kurio rezultatai parodo, ar yra kraujyje antikūnių vabzdžių nuodams. Rezultatai rodė, kad alergijos nėra. Klausimas būtų toks: jei tokia organizmo reakcija ne alergija, tai kas tai, ar galima ramiai leisti jaunuolį į gamtą?

 

Ar reikia leisti adrenaliną įkandus vapsvai, jei taip - tai kokią dozę? Ar tie tyrimai patikimi, ar nereikėtų ieškoti kitos įstaigos, kur galima išsitirti alergiją. Konsultavęs alergologas neatsakė į šiuos klausimus.

 

Konsultuoja vaikų pulmunologė, dr. Sigita Petraitienė:

 

Sveiki,

 

Kaip konsultavomės su alergologais, iš tiesų, mamos aprašyta klinika rodo, kad vaikui vis dėlto yra alergija vabzdžiams. Tyrimo būdai yra labai įvairūs (nežinau kur ir kokius tiksliai atlikote).

 

Rezultatas - elgtis su vaiku kaip alergišku vabzdžių įkandimams, atitinkamai saugotis ir gydyti. Esant galimybei - bandyti kitus tyrimo būdus. Ko gero, jums reikėtų kreiptis į kitą alergologą, kuris specializuojasi šioje srityje.

 

Sėkmės.