Jolitos patarimai, kaip grūdintis šaltuoju metų laiku

Jolitos patarimai, kaip grūdintis šaltuoju metų laiku

14. Feb 2012, 08:20


Specialių pratimų ar procedūrų, kurie leistų išvengti peršalimo ligų, deja, nėra.

 

Sėdėjimą prie TV keičiame į pasivaikščiojimus


Mūsų organizmus stiprina vandens procedūros. Naudinga praustis šaltu vandeniu, tinka kontrastinis dušas. Kartu su fiziniais pratimais jie yra neatskiriama gyvenimo dalis.

 

Mūsų šeima kuo geriau išnaudoja savaitgalius. Užuot ilgai sėdėjus prie televizoriaus ar pietų stalo, bet kokiu oru einame pasivaikščioti gamtoje, apsilankyti baseine, pirtyje.

 

Ne mažiau svarbi namų aplinka: ji turi būti ne tik jauki, neperkrauta, bet ir gerai vėdinama.

 

Produktai kurie stiprina organizmą:

 

Organizmą stiprina daug vitaminų turintys produktai – šviežios daržovės, vaisiai (ypač naudingi citrusiniai – apelsinai, greipfrutai, mandarinai, citrinos).

 

Kai kurių vitaminų ir mikroelementų yra mėsos produktuose (vitaminai ir mikroelementai, reikalingi raudonųjų kraujo kūnelių gamybai).

 

Svarbu, kad mūsų mityba būtų visavertė: organizmas turi gauti ir baltymų, ir angliavandenių, ir riebalų. Reikia valgyti įvairius maisto produktus.

 

Medus, miško uogos – mūsų senolių „maistas ir vaistas“. Manoma, kad medus stiprina imunitetą, tinka tiek profilaktikai, tiek peršalus.

 

Tą patį galima pasakyti ir apie miško uogas – žemuoges, mėlynes, spanguoles ir visas kitas. Nesvarbu, kiek jų suvalgysime, – atsparumas ligoms nepriklauso nuo šių produktų kiekio. Svarbiau, kad jų dažniau atsirastų mūsų racione ir jos išstumtų saldumynus, mėsainius, dešrainius ir panašius produktus.

 

Antroji konkurso savaitė: Sveikas gyvenimo būdas leidžia išlikti žvaliems

 

Šios savaitės prizas

 

 

 

Kleenex® Balsam – dermatologiškai patikrintos servetėlės su ramunėlių balzamu. Naudojant jas nosis pasidengia apsauginiu ir mikroskopiniu balzamo sluoksniu. Ramunėlių balzamas padeda apsaugoti nosies odą nuo paraudimų slogos atveju.

 

Kleenex® Balsam Fresh taip pat turi apsauginį ramunėlių balzamą ir gaivų mentolio aromatą, kad būtų lengviau kvėpuoti.

 

 

17. Feb 2012, 16:40

Dekui 😀

16. Feb 2012, 16:46

Mes ir už uogytes ir už citrusus 😉 Graži viltė Kamilė 😀

14. Feb 2012, 16:21

Dekui uz komplimenta 😀 na tikrai nera malonu man skaityti,kai rasau patarimus ir juos pavadina mitais,juk as rasau is savo varpine. o kitos mamytes gali komentuojant tiesiog parasyti,jog jie jiems nepadejo,o ne,kad mitas 😀 kiekvienas imunitetas skirtingas ir ne visiem viskas tinka 😀

14. Feb 2012, 12:47

Labai graži mergytė 🌷 Ir ne į temą: tikrai, mamytės, gerbkim vieni kitus, kartais nesinori reikšti nuomonės vien dėl to, kad kyla tokių reakcijų, kad ohoho. Nevisada yra viena tiesa, kartais gali būti ir kelios 😉

14. Feb 2012, 11:59

😃 😃 😃

14. Feb 2012, 10:35

as nesuprantu ko cia taip isizeisti ir ironizuoti 😃 😃 cia mano nuomone, mes ju tikrai neperkam ir nevalgom ir stengiames gyventi sveikai.... gerbkim vieni kitus. Jei rasot straipsnius, tai subebekit priimti visokias nuomones.

14. Feb 2012, 10:06

tai tada citrinu tik nevalgykit,nes tai mitas 😉 😃

14. Feb 2012, 10:03

deje ne mitas, pagal medikus daug kas mitas, nes niekas nebepirktu misiniu visokiu ir dar bala zino ko....

14. Feb 2012, 09:46

tai as cia ne mediku nuomone vadovaujuos, o savo. Tik paminejau, kad taip gydytoja sake...

14. Feb 2012, 08:44

o mum kaip tik gydytoja patare vartoti citrusinius vaisius ir beto kai pradejom juos vartoti,sergamumas sumazejo. tad pries komentuojant,vertetu isgirsti keliu mediku nuomones 😉

14. Feb 2012, 08:41

kiekvienas gydytojas kalba skirtingai, tas jau cia aisku aiskiausia 😉 o ir tu uogu neprisisaldysi visiem metam, oho kokio reiktu saldiklio 😀

14. Feb 2012, 08:34

nu kad stiprina apelsinai ir mandarinai organizma, tai mitas - tikrai juose nieko gero, mums daktare net vengti ju pataria. jau rinkim uogas ir saldykim, tai tikrai bus nauda.

14. Feb 2012, 08:23

🌷