JURGITOS BLOGAS: Esu kūrybiškos sielos žmogutis

JURGITOS BLOGAS: Esu kūrybiškos sielos žmogutis

15. Jan 2013, 08:00 kodelcia kodelcia

 

Susipažinkime. Su Mamyčių klubu draugaujau jau daugiau nei metus, tačiau iki šiol taip ir neprisistačiau. Gal šiokį tokį vaizdą apie mane ir mano šeimą galėjote susidaryti nebent iš mano ankstesnių pasakojimų.

 

Šįkart bandysiu visas detales sujungti į vieną ir galbūt, kiek įmanoma, mane pažinsite geriau.

 

Esu Jurgita. Šiame ir kai kuriuose kituose tinklalapiuose pasivadinusi slapyvardžiu kodelcia (tai dviejų žodžių kombinacija: kodėl + čia). Jau šešti metai esu mylinti ir mylima žmona.

 

Su vyru prieš metus ir aštuonis mėnesius susilaukėme brangiausio šeimos turto – sūnelio Deimanto. Su džiaugsmu auginame, šlifuojame jį kaip tikrą deimančiuką. Juk ne veltui sakoma, kad deimantų blizgesys ir vertė priklauso nuo jų nušlifavimo. Tad ir mes stengiamės, kad mūsų mažylis užaugtų protingas, išsilavinęs ir svarbiausia - savimi pasitikintis bei doras žmogus.

Kalbant apie pomėgius, galiu pasakyti, jog domiuosi begale dalykų: nuo augalininkystės, žolininkystės iki menkiausių rankdarbių. Išbandžiau siuvimą, mezgimą, nėrimą, siuvinėjimą kryželiu, simegrafiją, pynimą iš laikraščių, saldainių, medžių gamybą ir t.t. ir t.t.  

Pastaruoju metu daugiausia laiko skiriu kulinariniams eksperimentams bei knygų skaitymui.

 

Štai, pavyzdžiui, paskutiniosios itin patikusios perkaitytos knygos yra Philippos Gregory istorinis romanas „Vandenų dama“, Paul Young „Trobelė“, Kim Edvards „Atsiminimų saugotojo dukra“ (paskutiniąją knygą rekomenduoju mamytėms, auginančioms įvairias negalias turinčius vaikučius, nors knygoje kalbama konkrečiai apie Dauno sindromą turinčią mergytę) .

 

Šiaip esu šeimyniška, ramaus būdo, kūrybiškos sielos žmogutis. Gimus sūneliui, fotoaparato nebepaleidžiu iš rankų ir gana dažnai norisi prabilti eilėmis. Tad ir šį savo prisistatymą pabaigsiu būtent eilėraštuku apie savo šeimą.

 

 Ar tai vasara, ruduo, žiema –

Gera būti su sava šeima.

 

Tėtis - mūs šeimos galva,

O mama – tai atrama.

 

Visad mes kartu, linksmi,

Nes ir sūnų dar turim.

 

Tas sūnelis dar mažiukas.

Mylimas, nors padaužiukas.

 

Laksto pievom ir laukais,

Braido pelkėm ir sniegais.

 

Turim šunį kiemsargiuką,

Vaiko draugą Sabaliuką.

 

Jei pritūksta dar draugų-

Pas močiutę yr kačių!

 

Kaime mes smagiai gyvenam,

Krosnį kasdiena kūrenam.

 

Gera namuose, jauku,

Mums trise labai smagu.

 

 

Post scriptum: gal ir kiek padrikas mano pasakojimas, tačiau sunku suvaldyti minčių srautą. Esu atvira klausimams ir diskusijoms, tad rašykite, klauskite, nesivaržykite.

 

Jurgita

 

kodelcia kodelcia 15. Jan 2013, 15:58

eilės tai tik įkvėpimui atėjus ir reikalui esant kuriu😀 ir šiaip jos dažniausiai tokios lengvo turinio gaunas... o ciucikas išties suteikė daugiau spalvų nuotraukai 😉

15. Jan 2013, 14:33

matosi, kad meniškos sielos žmogus, jei net eiles kuri.......o ta foto kur ciucikas lauke už ausų tai 10 balų😃

motinysteveza motinysteveza 15. Jan 2013, 13:32

nors pasakojime neužsiminta apie norus turėti didesnę šeimą, bet viską perskaičius, tik tokio linkėjimo palinkėti ir norėjosi jūsų šeimynai 😀

kodelcia kodelcia 15. Jan 2013, 12:32

malonu ir man 😀 žinoki, iš tiesų, kaip ir avietuke vakar rašė, laiko atrodo vis trūksta ir trūksta- diena per trumpa. Noris ir tą, ir tą pasidaryti... žiūrėk vieną namų kamputį susitvarkai, o mažasis tvarkdarys jau kitą kamputį apvertęs 😀 iki kol mažylis nepradėjo vaikščioti, laiko buvo daug mažiau, nes vis ant rankų ir ant rankų. Bet dabar jau svarankiškesnis darosi, tai ir aš daugiau laiko savo malonumui turiu. O ir šiaip vis vien, daugiausia viską nuveikiam kartu su mažyliu, arba kai jis užmiega pietų miegelio (tada bent jau 1 -2 val turiu savo sumanymams įgyvendint). Skaitymui skiriu valandėlę prieš miegą. Taip kad vieno recepto nėra 😀

gintarerei gintarerei 15. Jan 2013, 11:13

malonu susipazinti 😀 kokia aktyviste esi, kai ptu taip viska speji? 😀 as po sunelio gimimo vis galvoju kaip man viska speti, kaip norisi ir ta ir ta padaryti namuose, o vis kazkaip laiko pritruksta...bet gal cia laiko reikia? 😀 gal turi viskas suidelioti? 😀 atskleisk savo paslapti!

kodelcia kodelcia 15. Jan 2013, 10:44

labai šaunus palinkėjimas 👍 kad tas palinkėjimas nueitų Dievuliui į ausį 😉

kodelcia kodelcia 15. Jan 2013, 10:42

turėdama nemažai laisvo laiko, dažnokai dalyvauju įvairiuose konkursuose, tad išties mano slapyvardį galite daug kur aptikti 😀

kodelcia kodelcia 15. Jan 2013, 10:41

ačiū visoms už gražius žodelius 😀 pamiršau paminėti, jog su sūneliu esam gryni pelėdžiukai, tad keliamės rytais vėlai, kaip ir šįryt.

motinysteveza motinysteveza 15. Jan 2013, 10:15

graži ir jauki šeima 😀 linkiu padidėti 😀

15. Jan 2013, 09:23

Sveikutė, ir man malonu susipažinti 😀

15. Jan 2013, 08:10

Sveiki, malonu susipazinti is arciau 😉 o man kaip tik kazkodel atrodo, kad Jus cia laaaabai jau senai 😀

15. Jan 2013, 08:09

Labas rytas,tikrai buvo laaabai idomu skaityti. Tikrai esi nemazai laiko mk, bet va dabar tik apei tave tiek suzinojau 😀 Saunuole mamyte 😀