Ką daryti jeigu kyla problemų naudojantis puoduku ne namuose?

Ką daryti jeigu kyla problemų naudojantis puoduku ne namuose?

29. Jul 2014, 13:18 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Turbūt vaikučiams jau aišku, kaip puoduku naudojamasi namuose - turite savo ritualus ir taisykles, bet viskas pasikeičia, kai kur nors išeinate ar išvažiuojate. Ką daryti pasivaikščiojimų metu ar per keliones? Pataria fizioterapeutė Liga Baronė-Tamovich.

KLAUSIMAS:

Kaip išmokyti vaiką naudotis puoduku apsilankius pas draugus, kelionėje, per atostogas? Ar, pavyzdžiui, pas močiutę turi stovėti toks pat puodukas kaip ir namuose?

ATSAKYMAS:

Naudotis puoduku ne namuose yra šiek tiek sudėtingiau, nes pasikeičia nuolatiniai įpročiai. Juk net kai kuriems suaugusiems nepatinka naudotis viešaisiais tualetais. 

Mano patarimas -paverskite situaciją kiek įmanoma malonesne ir patogesne vaikui tiek emociškai, tiek fiziškai. Be to, paaiškinkite vaikui apie šias ypatingas aplinkybes ir kad tai yra laikinai. Tiesa, kartais vienintelė išeitis yra sauskelnės, todėl turėkite jų po ranka.

KLAUSIMAS:

Kaip rengti vaiką einant į lauką, kai dar tik pradeda mokytis naudotis puoduku?

ATSAKYMAS:

Tam, kad vaikučiui būtų kuo paprasčiau ir kiek įmanoma greičiau apsilankyti tualete, renkite labai paprastai nuimamais/numaunamais drabužėliais, kuriuos lengva užsegti, nusegti ar kitaip vaiką nurengti.

Sauskelnės kelnaitės Huggies® Pull-Ups® padės išmokti naudotis puoduku!

20130712113509-10223.jpg

- Apsimauna, kaip kelnaitės, o dėl elastinių kraštų lengva nuimti ir vėl uždėti;

- Išnykstantis paveikslėlis parodo, kad kelnaitės jau yra šlapios;

- Vaikams patinka žaisminti paveikslėliai iš Disney © kolekcijos.