Ką daryti, kad speneliai neplyšinėtų?

Ką daryti, kad speneliai neplyšinėtų?

21. Apr 2011, 08:30

Kūdikius krūtimi maitinančios mamos, jei turite klausimų žindymo tema - rašykite redakcija@mamyciuklubas.lt ir žindymo specialistai būtinai atsakys. Pasidalinkite ir savo patirtimi.


Vaida:

 

Ką daryti, kad speneliai neplyšinėtų? Maitinu kūdikį 3 savaites, tačiau ant krūtinės atsirado žaizdos, išbandžiau viską, bet nepadeda. Gal ką nors neteisingai darau?

 

Konsultuoja žindymo skatinimo veikla užsiimančios organizacijos „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė, mama Viktorija:

 

Sveika, Vaida,

 

Žindymo pradžia ne visuomet būna lengva, gerai, kad nenuleidžiate rankų ir ieškote pagalbos.

 

Nerašote, ką konkrečiai išbandėte, bet pagrindiniai principai tokie:

 

Pirmiausiai reikėtų įsitikinti, kad vaikelis teisingai apžioja krūtį ir taisyklingai žinda: burnytė plačiai pražiota, apatinė lūpa atvipusi, apžiota didžioji dalis rudojo spenelio laukelio, žandukai išpūsti.

 

Taisyklingas žindymas užtikrins, kad speneliai ir toliau nebūtų žalojami.

 

Po maitinimo galima išspausti lašelį pieno, juo sutepti spenelį ir palikti nudžiūti, kuo įmanoma dažniau pabūti plikais speneliais (daryti oro vonias). Galima pasitepti kuriuo nors iš vaistinėse parduodamų tepaliukų.

 

Stengtis krūtis laikyti sausai, dažnai keisti įklotėlius. Svarbu pasirinkti vieną priemonę ar būdą ir jo laikytis, nes visko iš karto bandymas, neleidžiant nei vienam būdui suveikti, gali sulėtinti žaizdų gijimą.

 

Kantrybės jums!

 

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org

21. Apr 2011, 15:05

o man tai isvis nei tepalo neprireike, nei nieko, kazkaip nenugrauze ir nesutrukinejo 😀 jau 2 dantis turi ir vistiek nieko nesijaucia 😀

21. Apr 2011, 11:11

Man tik Garmastan padėjo ir savaitę naudojau antspienius, kai jau visai kraujas bėgo iš spienelių

21. Apr 2011, 09:34

matai kaip idomiai. O as jokio kitokio tepaliuko nenaudojau. Pirma savaite buvo labai nugrauzti speneliai, su zaizdom, tai uztraukdavo, bet laikydavau apalaia para kompresa. O paskui koki menesi tik karta per savaite naudojau.

21. Apr 2011, 09:32

O vat man multimam tai nelabai patiko,na tuo kartu kai uzsidedi maloniai vesina,bet ,kad man jie gyde,nepasakyciau,is dalies nusivyliau ,nes ir kaina gan nemaza,o efekto tokio, kokio tikejausi ,nebuvo...

21. Apr 2011, 08:56

man nepamainomas dalykas buvo multimam kompresiukai.

21. Apr 2011, 08:41

o man labiau patiko Garmastan 😀