Ką daryti, kad trimetis nebijotų puoduko?

Ką daryti, kad trimetis nebijotų puoduko?

27. Apr 2012, 07:20

Kristina (Kaciux) rašo:

 

Sveiki. Dukrytei jau 2,5 m. Sysiu daro į puodą, nebijo, viskas gerai. Bet jei tik nori kaku, tai prašo užmauti sauskelnes. Atrodo, nieko negąsdinom, kad bijotų.

 

Būna, neduodam sauskelnių, tai ir nesėda. Tada praeina noras kakoti. Bet taip kartais priveda ir prie vidurių užkietėjimo. Bijant šito, tenka nusileisti ir mauti sauskelnes, nors prieš tai ilgą laiką ir prašėm ir kad darytų į puodą.

 

Taip pat kaip pripratinti vaiką, kad sysiu galėtų padaryti ir ant unitazo, jei esi kur svečiuose ar parduotuvėj, nes bijo jų. Ačiū

 

Atsako psichologė Vika Aniulienė:

 

Sveiki.

 

Pabandykit užmauti sauskelnes ir tada pasodinti ant puoduko. Galite paklausti: "O kodėl tau patinka kakutį į sauskelnes daryti? Juk daug patogiau į puoduką...."

 

Negąsdinkit vaiko apie nešvarą ar smarvę, nes galit sulaukti atvirkštinės reakcijos. Galit pabandyti papirkimo taktiką, pvz. jei padaro kakų į puoduką, eikit kartu išpilti puoduko turinio į tualetą – atsisveikinkit ir leiskit nuleisti vandenį.

 

Dažniausiai vaikams tokie ritualai labai aptinka, ypatingai, jei būna pateikti humoro forma.

 

Sėkmės.

27. Apr 2012, 18:52

Teko girdėti, kad sėstis vaikams ant unitazo yra baugu dėl reklamose vaizduojamų "gyvių". Jiems baisu, kad tie žali baubai gali juos įtraukti 😀