Ką daryti, kai mažylis nori vaikščioti pasistiebęs?

Ką daryti, kai mažylis nori vaikščioti pasistiebęs?

02. Aug 2013, 10:07 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Du skirtingo amžiaus vaikai. Vienas tik mokosi vaikščioti, kitas jau tai daro užtikrintai. Tačiau abiejų vaikučių mamoms nerimą kelia vienas klausimas – ar normalu, kad mažylis nuolat stengiasi vaikščioti ant pirštų?

10 mėnesių mažylis

Pasak kineziterapeutų, tai, kad mažylis, būdamas 10 mėnesių, stojasi ant kojyčių, visiškai normalu, tačiau ne visai gerai, kai jis atsistoja ant pirštų galiukų. Tai rodo, kad vaiko kūnas dar nepasiruošęs vaikščiojimui ir negali išlaikyti vertikalios pozicijos.

Tam, kad vaikutis pakankamai ropotų, mama taip pat turi įnešti savo indėlį. Ropokite kartu su mažyliu! Sukurkite ant grindų jam įdomią aplinką. Po mėnesio intensyvaus darbo jis bus pakankamai stiprus pradėti vaikščiojimą.

1,6 m. vaikas

Tokį amžių galima pavadinti laikotarpiu, kai vaikai gali pradėti eksperimentuoti. Atminkite, kad vaikščiojimas - naujas vaiko įgūdis, jis gali vaikščiodamas pasistiebti, nes turi tam priežastį. Pavyzdžiui, pasistiebia, kad ką nors pamatytų ar paimtų.

Be to, kai kurie vaikai tokiu būdu rodo savo emocijas – arba džiaugiasi, arba kaprizinasi.

Ką daryti, jei vaikšto ant pirštų šiame amžiuje? Kineziterapeutai sako - nieko, tegu vaikas vystosi toliau. Svarbiausia, stebėti, kad toks vaikščiojimas pasistiebus netaptų įpročiu ir po kurio laiko imtų vaikščioti pilna pėda.

Ar jūsų vaikučiai pradėjo vaikščioti ant pirštų galiukų?