Ką duoti vaikučiui gerti keliaujant?

Ką duoti vaikučiui gerti keliaujant?

09. Jun 2017, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vykstant į kelionę su vaiku, atminkite, kad būtina daryti sustojimo pertraukas, kad vaikas galėtų pajudėti ir užkąsti. Atminkite - vaikučiui būtinai duoti dažnai gerti!

Geriausiai vandens ir, žinoma, pasiūlykite sveikatai naudingų maisto produktų.

Neimkite sultinių ar pieno

Jokiu būdu neimkite į kelionę sriubų, sultinių, pieno arba namie užplikytos arbatos. Net jei visa tai įpilta į termosus, šie skysčiai turi savybę greitai sugesti ir gali būti pavojingi vaiko sveikatai. Geriausia pasiimti virinto vandens, kuriuo galėsite praskiesti sultis, arba pagardinkite vandenį skiltele citrinos.

Jeigu vaikas kelionėje ilgokai nevartojo pieno produktų, nesijaudinkite, juk kelyje bus parduotuvių, kuriose rasite pasterizuoto pieno. Jį galite supilti į švarų, sausą termosą ir duokite išgerti vaikui. Tik atminkite, kad pienas termose gali būti laikomas ne ilgiau kaip vieną parą.

Skaitykite gėrimų sudėtį

Jei leidžiatės į kelionę su vaikučiu, galite parduotuvėje įsigyti tokių gėrimų kaip vaisių, uogų ar daržovių sultys, arba arbatos su citrina, tačiau visuomet žiūrėkite į sudėtį. Juose neturi būti konservantų ir E priedų, aromatizatorių ir saldiklių.

Atminkite, kad vaikučiui tinkamiausi natūralūs produktai ir tie gėrimai, kuriuos atidarytus galima laikyti ne ilgiau 4-5 val.

Jeigu pastebėjai, kad ant gazuotų gėrimų parašyta, jog juos gali gerti ir vaikai nuo trejų metų, vis tiek nepirkite. Naudos iš jų nebus jokios, jie tik sukels dar didesnį troškulį ir apsunkins inkstų darbą.

Gero kelio!