Ką skanaus pagaminti 11 mėnesių mažyliui?

Ką skanaus pagaminti 11 mėnesių mažyliui?

20. May 2013, 00:00

 

Sveikos, mamytės!

 

Labai reikia pagalbos ir patarimų - padėkite sugalvoti pietus mažyliui ir visai šeimai. Mūsų mažajam – 11 mėnesių, tik štai problema yra tokia, kad jis nenori valgyti nieko, ką jam gamindavau anksčiau.

 

Dabar nori visko, ką valgom mes, o mes dažnai labai valgome aštrų maistą, man pačiai patinka sūriau... Valgom įvairius apkepus su sūriu ir t.t. Visai išseko idėjos, nežinau, ką gaminti tokio, kad galetumėm valgyti visi.

 

Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumete, mamytės, receptukais, patarimais ar patirtimi.

 

Ramunė

21. May 2013, 11:15

Bandziau as saviskiui duoti nemaltos koses - tai ziaugsedamas spjove lauk... Cia manau, kaip ir suauge zmones, taip ir vaikai kiekvienas turi savo pomegius ir skoni, o mums mamos reikia pasistengti atrasti tai, kas jiems patinka ir tinka 😀 beje, i darzoviene su mesyte pjaustau svogunu laisku ir iberiu keleta grudeliu himalaju druskos.

21. May 2013, 01:05

Maniškei dabar metukai, ji labai mėgstą grikių dribsnius, 4 grūdų dribsnius. 5min ir maistas paruoštas, kartais į šias košytes pamaišau susmulkintos mesytės. taip pat labai mėgstam kiaušinienę. Sriubas verdu visai šeimynai, mes taip pat su vyru viską mėgstam sūriai, tai pasidruskint ir pasipipirint tenka kai sriuba jau būna lėkštėje 😀 Na o tų visokių tyrelių, vaikiškų košyčių maniškė jau nebevalgo nuo 10 mėnesių, kai išdygo pirmieji dantukai, panoro kitokio maisto 😀

20. May 2013, 21:47

Mano mergaitei irgi 11. Tai pamego labai grikius (nemaltus, birius) valgom lasisa paruosta garpuodyje😉 siaip viska tik svarbu nesumalti 😉 kalafiora irgi valgo su malonumu, nes jis lengvai susikramto (mes dar dantu neturim ;D)

20. May 2013, 14:59

Vat pas mus pies geras tris savaites sita beda irgi atsirado... Jonukui dabar irgi 11 menesiu. Nusibodo jam visu kosiu skoniai, kur anksciau valgydavo. Tai atradau, kad jam skaniau kose su vaisu tyrele, t.y. i iprasta kruopu kose idedu vaikiskos vaisines tyreles. Suvalgo viska. Dar vat atradau, kad labai megsta blynus. Iskepu, susmulkinu kaip visciukui ir valgo, o ir kartu lavinasi pirstukai, kai reikia mazus gabaleliu paimti ir isideti i burnyte. O siaip tai labai ir as noreciau suzinoti daugiau receptu, mums taip pat aktualu. Bandem kavineje valgyti maltini ir bulviu kose, tai jam visai nepatiko.