Ką veikti namuose su vaikais karantino metu? 3 kūrybiškos idėjos

Ką veikti namuose su vaikais karantino metu? 3 kūrybiškos idėjos

31. Mar 2020, 14:39 LosTrade LosTrade

Įsivyravęs karantinas sustabdė daugelio iš mūsų gyvenimo ritmą. Tėvai dirba iš namų, vaikai mokosi nuotoliniu būdu... Tik retkarčiais visi drauge išeina į kiemą pasivaikščioti. Tačiau mes siūlome pasigaminti keletą rankų darbo žaislų, kurie praskaidrint dieną ir nusistovėjusią karantino rutiną.

Gamindami žaislus ne tik užimsite save ir vaikus kūrybine veikla, bet ir vėliau bus smagu žaisti, atsiminti gamybos procesą ir kartu su šeima praleistą kokybišką laiką.

Pirštininės lėlytės

Pirštininė lėlė, tai užmaunama ant rankos lėlytė. Ranka suteikia jai formą ir leidžia judėti. Pirštininės lėlės yra puiki vaizdinė priemonė teatro vaidinimuose, kurių scenarijų galima prikurti pačių įvairiausių nuobodžiaujant namuose.

Kaip pasigaminti pirštininę lėlę?

Lengviausias būdas pasigaminti tokią lėlytę – iš nenaudojamos žieminės pirštinės. Paėmę vieną pirštuotą pirštinę, sukiškite nykštį į vidų. Paėmę kitą pirštinę, į vidų sukiškite bevardį, vidurinį pirštus bei nykštį. Prieš save matysite tokį vaizdą:


Tuomet paimkite antrąją pirštinę (kurioje likę tik 2 išlindę pirštai), uždėkite ant pirmosios bei su pirmosios pirštinės viduriniu bei bevardžiu pirštais apriškite viršuję esančią pirštinę. Tuomet matysite tokį vaizdą:


Tuomet viršutinę pirštinę susukite į burbulą. Tai vėliau bus lėlės galva. O likę du pirmosios pirštinės pirštai bus lėlytės rankos.


Tuomet prie veido prisiūkite akytes, lupytes ir visą kitą ko geidžia Jūsų vaikai. Ir Vualia! Turite puikią lėlytę.


Rankų darbo kaukės

Rankų darbo žaislai visuomet suteikia begalę laimės mažiesiems. Štai rankų darbo kaukės yra puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Popierinės kaukės gal ir nėra ilgaamžės, tačiau jas daug lengviau pagaminti ir užtrunkama žymiai mažiau laiko. O kaip žinia, vaikai neturi daug kantrybės tokiuose darbeliuose.

Taigi, kaip pasigaminti įdomią popierinę kaukę?

Visų pirma, išsirinkite kokio personažo kaukės norėtumėte. Ant popieriaus nusipieškite veikėjo veidą arba atsispausdinkite spausdintuvo pagalba. Naudokite storesnį popierių, kad kaukė būtų tvirtesnė.

Pavyzdyje parodysime kaip pasigaminti Halko kaukę.


Jums reikės žalios bei juodos spalvos kartono.

Iš žalio kartono išsikirpkite „akinius“, kuriuose bus skylutės akims bei vieta nosiai. O iš juodo popieriaus plaukus bei antakius. Viską suklijuokite ir štai jau beveik turite kaukę. Belieka priklijuoti gumelę šalia kaukės šonų ir jau galėsite džiaugtis puikia Halko kauke.

Žaislai motorikai lavinti

Patiems mažiausiems siūlome pasigaminti motorikai lavinti skirtą žaislą. Vienas populiariausių dabar – atradimų knygelė. Tiesa, čia tėveliams reikės įdėti išties nemažai darbo. Tačiau argi neverta pasistengti dėl atžalos atradimų?


Taigi, pasigaminti tokiai knygelei Jums reikės tikrai daug fantazijos, įvairių medžiagos skiltelių, sagų, kaspinėlių ir visokių kitokių priemonių, kas būtų nepavojinga mažyliui, bet būtų įdomu čiupinėti.

Pasirūpinkite idėja, kaip surišti knygelę, kad būtų patogu vartyti. Taip pat atsižvelkite į tai, kad detalės nebūtų galima pilnai nuimti, kad mažylis neįsidėtų į burną.

Visas medžiagas atsakingai susiūkite ir pagaminkite gražiausią dovaną savo mažyliui. Tokia knygutė amžinai bus vertinga.

Tikimės, kad šios trys idėjos atneš daug džiaugsmo Jūsų šeimai bei tai bus puikus laisvalaikio praleidimo būdas namų sąlygomis.