Kada laikas pratinti prie naktipuodžio?

Kada laikas pratinti prie naktipuodžio?

16. Nov 2012, 08:00

Kantrybė, pozityvus požiūris ir meilė – tai trys pagrindiniai pagalbininkai pratinant vaiką prie naktipuodžio. Bet kaip žinoti, ar jis jau pasirengęs tam?

 

Pirmieji gyvenimo metai

 

Kartais pasiklausius tėvų istorijų, gali atrodyti, kad pripratinti vaiką prie naktipuodžio yra sunkiausias darbas pasaulyje. Toli gražu. Tai gali būti visai paprasta, svarbu, kad mokymas būtų pradėtas laiku, vyktų sklandžiai, o vaikas jam būtų pasiruošęs.

 

Vaikui augant jis įgyja sugebėjimą suprasti, kad jis nori šlapintis. Net jei iš pradžių vaikas nesuspėja iki puodo, tačiau jūs matote, kad jis supranta, kas vykstą, pagirkite jį už tai, kad jis suprato, jog nori šlapintis. Pirmaisiais gyvenimo metais vaikas to dar nemoka, ir prisipildžius pūslei, ji ištuštinama, vaikui nesugebant kontroliuoti šių procesų. Todėl jei pirmaisiais gyvenimo metais nupirkote naktipuodį, o mažasis jį ignoruoja, tiesiog palūkėkite. Dar ne laikas.

 

Antrieji gyvenimo metai

 

Antraisiais metais vaikas įgyja naujų įgūdžių, jis pamažu ruošiasi draugystei su naktipuodžiu. Šio amžiaus vaikui jau galima paaiškinti, kam naktipuodis reikalingas, kada reikia ant jo pasėdėti, ir jei po kiekvieno miego vaikui atsisėdus ant jo, pagirdite mažąjį, koks jis šaunuolis, tikėtina, kad jis su noru sėsis. Tačiau yra veiksnių, stabdančių šį procesą, ir pirmiausia  - užsispyrimas. Kai kurie tokio amžiaus vaikai ima protestuoti prieš naktipuodį. Kartais mamos pasakoja, kad iki tol mielai sėdėjęs ant naktipuodžio, pusantrų- dvejų metų vaikas staiga ima ir atsisako. Neretai taip pasielgia berniukai. Jei taip ir nutiktų, atminkite- vaikas turi būti giriamas, skatinamas gražiuoju, ir jokiu būdu nenaudojama prievarta, pyktis.

 

Kai kurie vaikai patys nepatogiai jaučiasi, kai pasišlapina ar pasituština, tai jiems sukelia diskomfortą. Tačiau kai kuriems tai nė motais, ir nėra pretekstas mokytis reikalus atlikti į puoduką.

 

Kartais vaiko noras išmokti daryti į naktipuodį yra inspiruotas vyresnių brolių ar sesių. Matydamas, kaip tai daro brolis ar sesuo, vaikas gali labai norėti, ir tada jo mokymasis ant naktipuodžio gali užtrukti vos kelias dienas.

 

Tėvų požiūris


Tėvų požiūris į naktipuodį yra taip pat svarbu, kaip ir pačių vaikų. Yra tėvų, kurie pradeda to mokyti vėliau, kiti yra įsitikinę, kad sodinti reikia kuo anksčiau. Tačiau svarbiausia prisiminti tai, nuo ko pradėjome –kantrybė, pozityvus požiūris ir meilė yra svarbiausios priemonės pratinant vaiką prie puoduko.  

 

Kada su naktipuodžiu susidraugavo jūsų mažylis?

30. Jan 2013, 17:17

musiškei 1,7 m. viską supranta, žaidžia atsisėdusi ant puoduko ir rodo kad sisioja, bet kai nuimi pamperi nebesėda ant jo. bendėm ir ant toleto sodinti, bet visur nenori daryti. jei dedu daugkartines sauskelnes tai net nesiprašo, vaikšto prisidarius kol pati neužuodžiu. kol sausa nuvedu pasodinu kad padarytų bet nedaro. nebežinom kaip elgtis, ar laukt dar kol didesnė bus ar kažką kitaip daryt. gal kas kokių patarimų turit?

29. Nov 2012, 17:29

sveikos patarkit ka daryti mano vaikui 2m 4men ir niekaip neina ant puoduko rekia klykia bet neina nors puikiai zino kad reikia i ji daryti.

16. Nov 2012, 10:56

sunus ant puoduko dienos metu jau sedejo 1m ir 5men,priprato labai greit! apie pora savaiciu truko visas pratinimasis 😀 o jau visiskai pilnumoj,ir nakti pampersu atsisakem 1m 7men 😀 jau 2metuku dare ant tualeto nes puodukas jam skirtas maziems leliukams sake 😃

16. Nov 2012, 10:53

As viena diena paemiau ir nuemiau sauskelnes. Nei diena nei nakti nebedejau. Zinoma ji dar retai kada pati pasipraso,bet iskencia kol as pasodinu ant puodo. nors kas valanda ar pusvalandi klausiu ar nori sysiu ar kaku. O ji pasisako tada,kad nori arba ne 😀

16. Nov 2012, 10:25

pilnai su puoduku susidraugavo 1.6m.ir tai truko maziau nei savaite😀 viena diena nusprendem pabandyt kaip seksi ir is kart pavyko nuo to karto maziukas labai su dideliu noro sedo ir dare aisku dar buvo labai retu avariju kai lauke uzsizaides nespejo pasiprasyti bet taip nutiko kokius 5 kartus😀

16. Nov 2012, 09:17

Pilnai su naktipuodziu susidraugavome 2,6metuku 😀 Tiesa pasakius pradzioj ilgai vargome,bet buvo tarpas kai nustojau vaika kankinti ir vat pabandzius 2.6metuku,per savaite laiko atprato nuo puodelio 😀

16. Nov 2012, 09:12

Dukra susidraugavo 1,3 m., o sūnus 1,11 m. Procesas bvo gana sklandus, praktiškai per savaitę išmoko. Ugnė nė karto lovos neprisisiojo, Jokūbui kartais pasitaiko ryte avarijų, kai prabunda per vėlai.