Kada pirkote vaikišką kėdutę ir stalą?

Kada pirkote vaikišką kėdutę ir stalą?

03. Nov 2015, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Pradėjus vaiką primaitinti ir iki tol, kol jis nevaikšto, itin patogi yra maitinimo kėdutė. Ir pavalgyti, o ir trumpam pažaisti. O kada ateina metas pirkti atskirą kėdutę ir staliuką vaikui?

Net kai namuose yra nedaug vietos, kiekviena šeima žino, kaip smagu vaikučiui yra turėti atskirą, tik jam skirtą, kampelį. Jame, turbūt, svarbiausias atributas - maža vaikiška kėdutė ir staliukas.

Lietuvoje gana populiaru pirkti medinę kėdutę ir staliuką vaikui. Jų pliusai - natūralumas, ilgaamžiškumas. Minusai - nemaža kaina, ypač palyginus su plastikiniais baldeliais.

Plastikinis staliukas ir kėdutė kainuoja mažiau, negu mediniai, jie būna spalvingesni, su piešinukais.

Renkantis kėdutę su staliuku gana svarbu yra kėdučių atlošas. Kai kurios būna su jais, kitos- be. Atlošas padeda vaikui išlaikyti taisyklingą laikyseną.

Baldeliai - transformeriai. Tai tam tikra vaikiškų baldų rūšis, kuri "auga" su vaiku. Nuo gimimo tai būna maitinimo kėdutė, vėliau, išmontavus, tampa atskira kėdute ir staliuku.

Kokią kėdutę su staliuku turi tavo atžalėlė? Ir kokio amžiaus vaikučiui juos pirkai?

sraigiukas sraigiukas 03. Nov 2015, 12:57

Mes pirkome Ikea apvalų plastmasini stala ir kėdutes, kai Mildutei buvo 2m. kraustėm i kitą kambarį ir pirkome baldus 😀

saulelydis123 saulelydis123 03. Nov 2015, 08:11

Jau 1- 1.5metuku(priklauso nuo vaiko mokejimo susikaupti, zaisti) vaikas turi turet savo staliuka su kedute- tai tarsi atskira tik vaiko erdve zaidimui, piesimui. O staliukas su kedute be abejo turi atitikti vaiko ugi, kad jis pats galetu prie staliuko atsisesti.