Kada pratinti prie daržovienės ir kruopų košės?

Kada pratinti prie daržovienės ir kruopų košės?

20. Feb 2015, 10:15 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Aušros (ausryte12) klausimas:

Pirmagimį sūnų pradėjau primaitinti nuo 6 mėn. kaip ir rekomenduoja dauguma specialistų. Antragimį, gydytojai prižiūrint, pradėjau primaitinti nuo 5-ojo mėn. daržovių košyte, nes svorio per du mėnesiu (3-5 mėn.) priaugo apie 1 kg. Klausimas: nuo kada pradėjus primaitinimą nuo 5-ojo mėn. galima įvesti 2-ąją ir 3-iąją košytes? Kada jau galiu pridėti ir mėsytę (šiuo metu jam jau 5 mėn. 3 sav. )? Kokias kruopas geriau įvesti kaip antrąją košytę, jei viduriukai linkę kietėti ? 

Konsultuoja gydytoja neonatologė Rūta Taminskienė:

Pripratinti prie vienos košės - pvz. daržovienės reikėtų maždaug vieno mėnesio, tada įvedama kita - antroji košė - kruopų. Pratinimas trunka vėl maždaug vieną mėnesį.

Praėjus vienam mėnesiui nuo daržovienės įvedimo, į daržoves galima įmaišyti mėsos.

Jei košės įvedamos ne nuo 6 mėnesio, o paankstintai, nuo 4-5 mėn., tai neskubėkite. Mėsytė į daržovienę, jei polinkis mažakraujystei, tiktų nuo 5-6 mėn.

Trys košės (jei pilna porcija 150-200 g) rekomenduojamos ne anksčiau 7-8 mėn. Jei sunkiai pratinasi ir košių valgo po mažai, po kelis šaukštelius, galite košės duoti ir per 3 kartus, bendras kieks bus nedidelis.

Permaitinimas - kelias į vėlesnį nutukimą.