Kada supažindinti vaiką su suaugusių tualetu?

Kada supažindinti vaiką su suaugusių tualetu?

20. Oct 2011, 07:30

Jei turi klausimų ar neaiškumų dėl vaikučio draugystės su puoduku, parašyk į "Mamyčių klubo" redakciją ir specialistai tau atsakys.

 

Aistė:

 

Nuo kada supažindinti vaiką su suaugusių tualetu?

 

Mano sūnui – dveji su puse. Jis jau buvo įpratęs sėdėti ant savo puoduko, tačiau vis dažniau užeina į tualetą ir bando pats sėstis, nes mato, kaip tėveliai tai daro. Todėl sako, kad savo puoduko jis nebenori. Ką daryti? Ar jį pratinti prie klozeto? Ar jis dar ne per mažas? Nes darželyje tikrai jo niekas atskirai ant klozeto nesodins. Ačiū už jūsų patarimus.

 

Komentuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Jei vaikas pats rodo iniciatyvą sėsti ant puoduko - šaunu. Pagirkite jį, taip jis jausis labiau suaugęs ir su šypsena praneš apie kiekvieną savo norą. O auklėtojas įspėkite, jog Jūsų mažylis didelis vyras ir daro ant klozeto visus reikalus.

 

Klausimus itin paprasta pateikti „Pratinimo prie naktipuodžio“ puslapyje www.mamyciuklubas.lt/pull-ups, paspaudus mygtuką „Klausk specialistų“.

 


27. Oct 2011, 15:52

labas nuo kiek amziaus pradejot pratinti ant puoduko

20. Oct 2011, 18:15

Kai pradėjo daryti ant puioduko nuo pusantrų tai ir ant tualeto dviejų sav bėgį dangtį įsigijom sėdėt pradėjo 😀

20. Oct 2011, 10:59

ant tikro tualeto sedime jau senai, nes pas senelius specialiai vaziuodami nesivezdavome puoduko, jam patiko ir patinka tikras tualetas. o puoduko visiskai atsisakeme , kai pradejome lankyti vasarini darzeli. ten patekome i 5-meciu grupe, puoduku jau nebebuvo, tik mini klozetukai, mano mazius priprato ir namie daro tik ant tikro tualeto. musu darzelio grupeje puoduku nera, jie jau dideli 3- meciai, todel dziaugiuosi, kad po vasaros pasiekimo neteko grizti i zemesni lygi.

20. Oct 2011, 10:50

O vat musu pirmoji dukryte, ant puoduko sedejo tik apie du men. Jai buvo 2m ir 1men kai atejom i wc ir ji sako "noriu cia daryti" (parode pirstu i klozeta) ir viskas, nuo tada puoduko nebereikejo. Aisku, ji pati neatsiseda, reikia vis pasodinti. O darzeli yra puodukas, ten daro i ji. Ir kazkaip jokiu problemu nera.