Kada tinkamiausias primaitinimo metas?

Kada tinkamiausias primaitinimo metas?

18. Apr 2011, 08:30

 

Šiandien daugelis tėvų nerimauja ir skundžiasi, kad štai vaikui jau metukai, o jis nenori nieko valgyti, išskyrus mamos pieną ar mišinuką. 

  

Pasak vaikų ligų gydytojos Laimos Bulikaitės, papildomo maitinimo įvedimas nereiškia tai, kad vaikui trūksta mamos pieno. Paprasčiausiai ateina metas, kai mamos pienas nebeaprūpina vaiko organizmo reikalingomis medžiagomis.

 

Pirmiausia mamos piene ima trūkti geležies. Būtent todėl reikia pradėti vaikui siūlyti papildomo maisto. Tačiau tai nereiškia, kad reikia atsisakyti maitinimo krūtimi.

 

Be to, ne vienas metukų amžiaus vaikas jau turi dantukus – net visus 8! Tagi jis jau turi mokėti sukramtyti kietą mastą.

 

Kada pradėti primaitinimą? Gydytojai siūlo tai daryti ne anksčiau šešių mėnesių amžiaus, jei vaikas maitinamas mamos pienu. Pradėkite nuo tokio maisto, kuris savo sudėtyje turi riebalų, baltymų ir angliavandenių.

 

O tai, kad pradžioje mažyliai spjaudosi, nenorėdami ragauti naujo maisto – visai normalu. Aišku, versti jį valgyti nereikia. Bandykite pamažu, kasdien siūlydami po kąsnelį. Ateis diena, kai vaikučiui naujas maistas pasirodys skanus :)