Kada vaikas išmoksta miegoti be sauskelnių?

Kada vaikas išmoksta miegoti be sauskelnių?

25. Jul 2014, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ir toliau tęsiame Pratinimosi prie puoduko akademiją ir šįkart į klausimus apie tai, ką daryti naktimis atsako fizioterapeutė Lyga Baronė Tamovich.

KLAUSIMAI

Ką daryti jeigu vaikas jau gerai naudojasi puoduku, bet naktį vis dar atsibunda šlapias? Vaikui du metai ir 9 mėnesiai.

Ar reikia vaiką žadinti ant puoduko, jeigu jis miegodamas pradeda vartytis? Kaip suprasti, kad jam jau laikas į tualetą ir neprabudinti jo be reikalo?

Ką daryti, jeigu mokymąsis sėdėti ant puoduko užsitęsė? Dukra išmoko kentėti, nusimauti kelnaites ir atsisėsti ant puoduko paprašyta, naktį šlapinasi vieną kartą, bet pati nesiprašo ant puoduko, nors jau puikiai kalba ir yra protinga.

ATSAKYMAI

Pradžioje vaikai pagal paskirtį puoduku naudojasi tik tuomet, kai yra aktyvūs ir nemiega. Žinoma, čia yra svarbu ir fiziologiniai ypatumai bei įpratimas. Kartais vaikai prieš miegą daug geria ir būtina į tai atsižvelgti.

Mokymasis nesišlapinti naktį gali būti labai ilgas ir gali užtrukti iki penkerių metų. Jeigu tėvai mato, kad geriau vaiką pažadinti, taip reikia ir daryti. 

Tėvams aš patariu būti atidiems, pakantiems, neprikabiems, klausytis vaikų ir truputį vyresniems vaikams įvesti "šlapių" ir "sausų" naktų kalendorių (tai tinka vaikams vyresniems negu penkeri).

Sėkmės jums!

Sauskelnės kelnaitės Huggies® Pull-Ups® padės išmokti naudotis puoduku!

20130712113509-10223.jpg

- Apsimauna, kaip kelnaitės, o dėl elastinių kraštų lengva nuimti ir vėl uždėti;

- Išnykstantis paveikslėlis parodo, kad kelnaitės jau yra šlapios;

- Vaikams patinka žaisminti paveikslėliai iš Disney © kolekcijos.

Gintarep Gintarep 25. Jul 2014, 01:08

as manau kad vaiko nereikia skubinti. Maniske mokejo jau nuo 2 metuku naudotis puoduku, bet 3 m. pradejus lankyti darzeli pradingo mokejimai...as neskubinau, neakcentavau ir viskas savaime issisprende