Kada vaikučiui duoti košių?

Kada vaikučiui duoti košių?

18. Mar 2014, 10:05 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Pasak vaikų ligų gydytojos Rūtos Zuokienės, anksčiau buvo manoma - kuo vėliau duosite košę, tuo geriau. Dabar specialistai tvirtina, kad košes reikia siūlyti nuo 6-7 mėnesių, nors pabandyti. Pirmiausia verdame košę vandenyje, o pabaigoje, jei norite, galite įpilti savo pieno arba mišinuko, jeigu vaikutį juo maitinate. 

Dėmesio!!! Košė turi būti košė, o ne skystas gėrimas. Duodame ją vaikučiui šaukšteliu tirštos konstistencijos, bet ne skystį, kurį reikia gerti.

Patariama pačioms virti košes, ypač, jei vaikutis turi problemų su viduriukais. Manų košė – pati nevertingiausia, tad jos pirmaisiais mėnesiais tikrai nereikėtų siūlyti. 

Galite virti grikių, avižų, ryžių košes (jeigu nėra vidurių užkietėjimo) ir kt.

Kokios mitybos dienotvarkės reikia laikytis primaitinimo metu?

"Kai pradedate primaitinimą, geriausia tai daryti kartą per dieną tuo pačiu metu (geriausia dieną prieš antrą maitinimą). Po to gali mažylis atsigerti mamos pienuko ar mišinio", - teigė gydytoja.

Po 3-4 savaičių, kai įvestos daržoves, valgome du kartus per dieną: paraleliai su daržovėmis įveskite ir vaisius.

Praėjus vėl kažkuriam laikui, pereikite pamažu prie trijų kartų maitinimo kasdien: papildome vaiko racioną košėmis.

Ekspertai
pypse pypse 18. Mar 2014, 11:05

Zinau tik tiek kad pradesiu sesiu menesiu, nebent apie penkta menesi mazylis jau labai aiskiai parodys kad nori valgyt is saukstuko ar pan, kas isivaizduoju reiskia irgi primaitinimo pradzia

pypse pypse 18. Mar 2014, 11:04

Tuoj, nes kas greit tas laikas bega, reikes primaitinimo klausimu man sukti galva, dabar jau paskaitineju, tai randu icairiu nuomoniu. Vienas zurnalas dalinasi gydytojo nuomone kad pradet primaitinti reikia nuo mesytes, ir kad primaitinimo klausimas bene dazniausiai besikeiciantis nuomoniu poziuriu, ta prasme kad pries metus tas pats daktariukas pagal kazkokius tyrimus rekomenduoja viena, kitais jau kita, mano turimi pirmuju kosiu receptai jau atseit pasene... dabar kitos rekomendacijos, ir nera aisku pradet nu ko... as pries ketverius metus pradejau nuo sviezios bulvytes, dabar galvoju gal nuo avizu? Ir niekas speju nepasakys kaip geriausia...