Kai ima šlubuoti atmintis: pataria psichologė

Kai ima šlubuoti atmintis: pataria psichologė

26. Jun 2012, 00:00

Mamytė Gintarė, kurios sūneliui Jonukui jau šiek tiek daugiau nei mėnuo, savo dienoraštyje ne kartą užsiminė, kad pastaruoju metu skauda galvą, ėmė šlubuoti atmintis. 

 

 Štai keletas nuotraupų iš jos dienoraščio:

 

"<...> Jau jaučiu didžiulį nuovargį dėl to, kad sutrikęs miego ritmas. Ir galvą skauda dėl to labai visą dieną. Jaučiu, kad atmintis ir susitelkimas taip pat šlubuoja. Ir jaučiu artėjantį lūžį, po kurio tikiuosi, kad atsiras antras kvėpavimas!

 

<...> Šiandien vis dar skauda galvą. Ir kaip smarkiai šlubuoja atmintis, net nesitikiu. Nors ir veikiu nedaug šiuo metu, bet pamirštu, apie ką galvojau prieš minutę, ką planavau padaryti ir ką jau padariau. Skaičiau ir žinau apie nėščiųjų atminties sutrikimus, bet apie vaikučius auginančių mamų, neteko girdėti. Aišku, suprantu, kad tai dėl miego trūkumo, bet labai keistai jaučiuosi. Kada tai praeis?"

 

Tad nutarėme apie tai paklausti psichologės Vikos Aniulienės:

 

Gintare,

 

Atsakymas slypi klausime: kai pailsėsite, atiduosite savo organizmui duoklę, tada pasijusite geriau. Beje, niekada nebūna vienodai blogai: jei nereaguojate į organizmo metamus signalus, organizmas vis tiek padaro taip, kad sustotumėte ir pagalvotumėte apie jį.

 

Esate reikalinga sveika savo vaikui.

 

Geros dienos!

gintarerei gintarerei 26. Jun 2012, 12:08

stengiuosi galvoti ir apie save ir puikiai suprantu, kad tik tada kai pailsesiu tai baigsis, bet negaliu nesikelti naktimis, kai maziukui reikia, o dienomis nepavyksta uzmigti, taigi tiesiog laukiu, kada maziukui baigsis pilvuko skausmai (diegliukai) ir atsiras didesni tarpai tarp maitnimu, o tuo paciu maziukas ismiegos visa nakti. Tada tikiuosi pamiegoti ramiau 😀 siu o metu gyvenu laukimu!