Kai mažylis nenori valytis dantukų: 4 odontologės patarimai

Kai mažylis nenori valytis dantukų: 4 odontologės patarimai

19. Apr 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos laiško:

Mano mažylė, kuriai beveik 4 metukai, niekaip nenori valyti dantukų. Ir taip, ir anaip bandome kalbinti - ir žaisliukais viliojame, ir jos mėgstamą muziką įjungiame, bet viskas veltui. Ji muistosi ir nesivalo. Aš pati rodau pavyzdį, tačiau tai nepadeda. Gal jūs patartumėte?

Konsultuoja odontologė Geda Mažeikienė:

Manau, pagrindinis motyvas kas dieną būtinai valyti dukrytei dantukus, galėtų būti žinojimas, kad kiekvieną kartą, kai neišvalote vaikučio dantų, jam padarote blogiau. Ar Jūs norite savo dukrai blogo? Jei jų nevalysite, jie ir toliau trupės, gali tekti juos pašalinti.

* Pagalvokite, ar tai, kad vaikas nenori yra pakankama priežastis dantų nevalyti? Ar visada leidžiate vaikui daryti tik tai, ką ji nori?  

* Nebūtina dantukų valyti būtinai vonioje - galite rasti jaukesnę vietą.

* Arba galite surengti smagias varžybas - tegu mergaitė valo Jūsų dantis, o Jūs tuo metu išvalysit jos. 

* Manau pasitelkus fantaziją, tikrai atrasite abiem priimtiną būdą. Kito pasirinkimo neturite- tik gerai prižiūrėdami dantukus galite sustabdyti pažeidimus. 

Gerai prižiūrint dantukus galima net sustabdyti prasidėjusį kariesą ir pasiekti, kad jis neprogresuotų. Dažnai laiku pradėjus gydymą ir sustabdžius pažeidimus  dantų net ir plombuoti nebereikia.

Bet šį darbą labai sąžiningai turite atlikti Jūs. Jūs privalote išvalyti mergaitės dantukus ryte ir vakare, dienos metu ir ypač naktį duoti gerti tik vandenį.