Kai vaikas mamą vadina vardu

Kai vaikas mamą vadina vardu

05. Jul 2012, 11:00

Ar yra jums taip buvę, kai vaikas vietoj “mama” jus kviečia vardu?

 

 Temą apie tai "Mamyčių klubo" forume (Tema ČIA) pasiūliusi mama Aleksandra klausia:

 

"Sveikos mamytės, noriu pakalbėti apie tai, kai vaikas savo mamą vadina vardu. Ar jūsų tai nežeidžia? O gal jums tai patinka? Mano dukrelei 2,5 metų, ir ji mane labai retai pavadina MAMA. Tiesiog vadina vardu. Kartais pasakau, kad aš esu tavo mama, tai ji pasako: “mama” ir dar varda prideda.

 

Manęs tai nežeidžia, jei mažajai taip patogiau, tegul ir vadina. Tik vyras juokiasi, kad gal dukrytė galvoja, kad aš esu jos draugė,  o ne mama".

 

Aleksandra

 

Štai kokie buvo kitų “Mamyčių klubo” narių nuomonės šiuo klausimu:

 

Rima:

“Manęs tai nežeidžia, aš pati mokau sūnų tarti mano vardą, bet jis sako “dlima”, o ir sako tik tada, kai nori, kad aš ateičiau ir neprisišaukia šaukdamas “mama”.

 

Daiva:

“Man tai nepriimtina, niekada vaikai manęs nevadino ir, tikiuosi, nevadins vardu. Mama yra mama. Dar man labai negražu,  kai vaikai į mamą kreipiasi jūs.”

 

Siga:

„Pas mane ir lygiai tokia pati situacija: atostogavom pas tėvus, ir mane visi vardu šaukė, o mažoji dabar tokio amžiaus, kad viską mėgdžioja (2 m 3 mėn.), tad kai grįžome namo, ji visą mėnesį mane šaukė SIGA, kartais mama pavadindavo. Šnekėdavau su ja, kad aš mama o ne Siga, tai ji suprato, kad galima mane paerzinti ir specialiai sakė.

 

Paskui nieko nesakiau ir nekreipiau dėmesio, tai po mėnesio nustoja vadinti vardu, bet būna, kad išprūsta dar ir dabar: „mama Siga“.  Nekreipiu dėmesio, manau, išaugs greitai tai... Juolab, kad tokio amžiaus vaikams kalba sparčiai vystosi, jie daug mėgdžioja ir įsisavina žodžius“.

 

Viktorija:

„Manęs mano vaikai vardu nevadina, abu mokau vadinti „mama“, ir viskas. Aišku, ir vardą mano žino, bet kreipiasi vis tiek mama“.

 

Ar Jums yra taip buvę?

05. Jul 2012, 19:56

vaikas ismoksta is aplinkiniu, maniske mane ir vyra vadina mama ir teciu, bet karta isgirdo kaip vyra pasaukiau vardu nuo to laiko daznai isgirstu kaip ji saukia vardu. dabar mums 2m ir 4men. tad padariau isvadas kad i vyra reikia kreiptis -Teveli

05. Jul 2012, 19:26

na net nezinau kaip butu jei mano maziukas mane ar teti sauktu vardu...jis mus visada vadina mamyte ir teti...ir esu tuo labai patenkinta..bet siaip cia kiekvo nuomone gali skirtis,svarbu kad neizeistu to kuri taip vadina jei tevai nieko pries kad i juos kreipiasi vardu tada gerai😀

05. Jul 2012, 11:47

Mūsų dukrytė mus šaukia mamyte, tėveliu, bet kai užeina mandrumas pasako ir Dojile (Dovile) ar Skijmantai (Skirmantai), bet tikrai dėl to nepykstme 😀 Juolab dvimetukų toks beždžioniukų amžius, kad viską kartoja ką darai, ką sakai 😀 todėl stengiamės jai sakyti eik pas mamytę, tėvelį, kad jai nesimaišytų tie vardai 😀

05. Jul 2012, 11:20

sunus mano varda zino,bet vistiek vadina mama.Vienu metu teti buvo emes vadinti vardu,bet si mada praejo ir vel jis jam tetis 😃