Kai vaikas skriaudžiamas bendraamžių: psichologės nuomonė

Kai vaikas skriaudžiamas bendraamžių: psichologės nuomonė

06. May 2012, 07:00

Vakar diskutavote ir davėte patarimus mamai Kristinai, kurį nerimauja, kad jos beveik trėjų sūnus yra skriaudžias bendraamžių, nes yra ramesnio būdo ir todėl dažnai lieka pastumdėliu. Paklausėme psichologės Vikos nuomonės.

 

Visą Kristinos istoriją rasite čia: Kaip elgtis, kad vaikas netaptų pastumdėliu

 

Konsultuoja psichologė Vika Aniulienė:

 

Gamtoje taip jau yra, jog temperamentas dažniausiai atsiskleidžia vos tik gimus. Tai, kad vaikas yra ramaus būdo, dar nereiškia, kad jis būtinai bus pastumdėlis, tiesiog jam mažiau reikalingos kompanijos, jis rečiau velsis į konfliktines situacijas, jam priimtinesnis bus diplomatiškas sprendimų būdas.

 

Ramesni vaikai dažnai būna labai jautrūs, jaučiasi nesaugūs ir bijo nukentėti, užsigauti, vėliau pradeda vaikščiot (nes bijo nukrist). Viską, ką daro, mėgsta daryt kruopščiai ir gerai.

 

Nematau tame, ką išvardinau, nieko blogo ir nepriimtino tiek auginant padaužą, tiek ramų vaiką, yra ir pliusų ir minusų, svarbiausia vaiką priimti tokį, koks yra, ir mylėti, vertinti už jį TOKĮ.

 

Neabejokit ir nebijokit, kai labai labai reikia, už save gali pastovėt ir ramūs vaikai. Neskatinkit muštis, pabrėžkit jo teigiamas savybes, kai atsilaiko prieš kitus, pagirkite.

 

Bandant keisti vaiko temperamentą, svarbu prisiminti pasaką apie lapę, kuri norėjo savo sūnų išmokyt skraidyt ir kuri net nesusimąstė, jog jos vaikas lapiukas, o ne paukštis.

 

Sėkmės.

 

Psichologės kontaktai:

vika.aniuliene@gmail.com

Mob. 8 654 49445