Kaip atpažinti tikrą alergiją nuo pseudoalergijos?

Kaip atpažinti tikrą alergiją nuo pseudoalergijos?

11. Nov 2014, 10:03 Mamyčių klubas Mamyčių klubas


Ant dukros kojyčių atsirado spuogai – kieti, raudoni lyg po įkandimo. Anksčiau jų nebuvo, valgome viską. Kodėl taip atsitiko?“ – „Mamyčių klubui“ rašo viena mama ir prašo specialisto patarimo.

Pradžioje tepiau „Psilo balzamu“, jie pranyko. Bet praėjus kelioms dienoms vėl atsirado tose pačiose vietose. Valgome viską, iki šiol nieko panašaus nebuvo. Karvės pieną geriame daugiau nei pusę metų, varškytes, glaistytus sūrelius valgome. Kakavą gėrėme, šokoladinių saldainių retai duodame. Citrusinius vaisius irgi valgė, bet nieko nebuvo, ypač mėgsta apelsinus, mandarinus, bet tik po kelias skilteles suvalgo. Vieną dieną meliono valgė ir paskui atsirado tie išbėrimai. Bijau, kad nebūtų rimta odos liga, nes dukters teta turi labai problematinę odą.

Pataria šeimos gydytoja Rasa Katkevičienė:

Jei dukrytei atsirado bėrimas, kuris greičiausiai yra alerginis, visų pirma, nutraukite vartojimą produktų, kurie laikomi alergizuojančiais – tai citrusiniai vaisiai ir kakava. Taip Jūs apsidrausite.

Kurį laiką nebeduokite dukrytei meliono. Kartais būna pseudoalergija – ją sukelia suvalgytas didelis kiekis to paties produkto ar susidėję į krūvą keli alergenai.

Kartais vaiką išberia išsimaudžius baseine. Jei neramu dėl galimos rimtos ligos, pavyzdžiui, psoriazės, galite pasikonsultuoti su dermatologu.